Patates kızartması yapıyorum ama çok yağ çekiyor ve yumuşak oluyor. Burger Mc Donalds gibi yerlerdekiler gibi çıtır ve kuru olması için ne yapmalıyım? Kağıt havluyu da kullanıyorum fakat yağı yeteri kadar çekmediği gibi gereksizce fazla yumuşatıyor.kızartma
Patatesin nişastasini al kızartmadan önce bir 30 dakika suda beklet yorumlarda okuduğun gibi sürekleri karıştırma kızartırken kızarttığın patatesin cinside önemlidir haşlamalık yani yemeklik patates kullanıyor olabilirsin birde mc donals burger gibi yerler 250-300 derecede dayanık frita yağları ile fritözlerde pişiyor kardeşim kullandıkları patatesler nişastası alınmış dondurulmuş ürünler kızartmalık patateslerindendir evde yaptığn patatesler ordakilere asla benzemez anlayacağın ama yanından geçebilir denilenleri uygularsan :D
Öncelikle her patates kızartma için uygun değil, alırken buna dikkat etmen gerek. İnce dilimlemen ve yağı tuzlaman gerek. Ve patatesi 2 kere kızartacaksın. Mesela bol ve kızgın yağda 2 dakika kızartıp çıkartıp 1 dakika süzüldükten sonra 2 dakika daha kızartman lazım. Süreyi tahmini yazdım, zevkine göre ayarla işte
Iyy bak aklima ne geldi. bir ara benim de canım çok çekmişti oturup koca bir yabak yerim dedim bimden dondurulmuş olan patateslerden almıştım kesmekle uğraşmayayım diye. Dedigin gibi hepsi yağı çekti o kadar kötüydü ki...
Ziyankar biri degilimm. Malesef sevgili patates, yağı olduğu gibi çektiği icin hamur gibi birşeye dönüştü. Bende tek yiyemeyecegim icin kardeslerimi davet ettim mecbur birlikte bitirdik. Olay bu yaaani
Mecazen, kilo olarak Kastettiysen hayir yakamadim akadjsjd 6 kilo aldim nasil vericem diye de soru paylastim yardimci olabilirsen gönderime beklerim. d
Tuzlu suda bekletilebilir kızartılan neyse , yağ kizdiktan sonra atılır zaten kızardığı için çekmiyor. Patates kızartmasında nişastalayıp yapmıştım bir kere cips gibi olmuştu 👍
Onların kullandıkları patateslerde bir ön pişirme yapıyorlar haşlıyorlar mı ne yapıyorlar tam bilmiyorum ama marketten hazır dilimlenmiş patates alırsan farkı göreceksin
En İyi Cevaplar