Kasap köfte ya da büyük marketlerde satılan, kısmen yağlı kırmızı etten yapılma köfteleri tavada yağlı yahut yağsız yaparken yağ sıçramamasını nasıl sağlarız?
Bu tip köftelerde mutlaka yağ oluyor ve tamamen yağsız bir et ürününü zaten sevmiyorum. Tavaya hiç yağ koymasak bile kesinlikle içerisindeki yağ eriyor ve sıçrıyor yine. Bu durumda ne yapılabilir?Yağa tuz ekleme, çörekotu ekleme, tavaya soğukken etleri ekleme gibi yöntemler denendi, başarısız...
Kasap köfteyi tavada yaparken yağ sıçramaması için ne yapılabilir?
Kasap Köfteyi Tavada Yaparken Yağ Sıçramaması İçin Neler Yapılabilir?
Kalın tabanlı ve derin bir tava kullanabilirsin; bu yağın sıçramasını engelleyen hususlardan biridir.
Kasap köfte de olsa doldurulmuş ya da çok soğuk bir şekilde yağın içine bırakman da yağ sıçramasına sebebiyet verecektir. Oda sıcaklığına ulaştıktan sonra tavaya yerleştirebilirsin
Köfte eğer çözülüyor ya da nemli ise hafif bir ıslaklığı bile mecvut ise yağ yüzde yüz sıçrayacaktır. Buna da dikkat edersen hiç bir problem kalmayacaktır eminim :)
Zaten ben hep kapalı pişiririm sıçrasa da sıçramasada çünkü kendi yağını suyunu salıp çekmesi ve buharda pişmesi açısından. Hiç de yağ kullanmam. Kolay gelsin...
Yağ kullanmasam da kendi yağı var ve ben garnitür ekliyorum yemeğe. Mantar, biber, sarımsak gibi. Öyle olunca da karıştırmak vs gerekiyor ama en ideali yine derin bir tencere olacak gibi.
Ateşi de kıssam tuz mutlaka harlıyor nedense :)) Kullandığım tavayla alakadardır diye onu da değiştirdim ama bakayım, limonu da deneyeceğim. Bir arkadaş da un demiş deneyeceğim bunları.
Pataten kızartma tecereleri oluyo biliyomusunuz bilmiyorum ama hani tencerenin yarısını yağ ile doldururuz o şekilde kızartiriz. Tabiri caizse yağın içinde yüzer. O şekilde kızartın. Sanılanın aksine bu sekilde kızarttığımız şeyler içine yağı emmez üstelik. Hemde sıcramıyo.
Yok yok, köfteler ıslak değil. Suyunu çekmiş, beklemiş ve buzlukta duran kasap köfte ama unu düşünmedim, belki o da bir çare olabilir. Çok sağ ol dostum.
En İyi Görüşler