Az önce tatlı hazırlarken arkadaşım mutfağın halini görünce bir şaşırdı. Hayret etti. :D Fazla batırdım ondan olsa gerek. Siz yemek veya tatlı hazırlarken çok bulaşık çıkarıyor musunuz?

Kendi adıma çıkartmamaya çalışırım ki çünkü bulaşık yığını, tezgahın üzerindeki karmaşa kişiyi mutfaktan soğutur giresi gelmez. Onun için daha birşeyler yapma hazırlama esnasında yağsız olanları hızlı birşekiilde çöpe sıyırıp su tutup yağlı olmadığı için soğuk suyla bile yıkar ters ya da dik koyarım suyu akması için. İşim bitene zaten kurur ve yağlı kap kaçağıda varsa sıcak suyla yumuşamaya bırakırım çok değilse elde yıkarım. Elbet makinede var ve önünde yeri var. Buradan da birçok bekar ve yalnız arkadaşlara tavsiyem mutfakta bulaşık derdinden kurtulup rahat olmak için genelde misafirsiz ya da 1-2kişilik durumlar için ihtiyaç fazlası tencere tabak çatal kaşık ne varsa kaldınız kolileyiniz dolap altı el altına koyunuz. Mesela ben 2tencereden fazla çıkartmam ki granit kullanırım hem temizlik ve az yağ kullanım oranı sunan yanma yapışmayı aza indiren bir durumdur ve eğerki kızartma dahi yapacak olsam köfte içinde asla tava kullanmam derin granit tencere kullanırım ki yağ sıçramasını sıfıra indiririm kapaklı bile olsa sıçrama etrafı batırma tehlikesi adına standart tavayı kullanmam çoğunlukla. İki tencere biri derin biri sığ 4er adet çatal kaşık 4tabak 2 kase en güzeli bence🙃 böyle bir durumda kullanılan az olunca bulaşıkta olmuyor 😉😄💐
Yaparken toplu da yerken nasıl oluyorsa çok dağılıyor etraf hazırlamakta sıkıntı yok pişirirken dağıtıyorum
Evet ve kendimde dahil ev ahilisi bu durumdan fazlasıyla şikayetçi. Her malzemeyi ayrı bir kapta hazırlar daha sonra büyük bir şeyde birleştiririm. Bir de en çok kirlettiğimde kaşıktı. Tek kullanımlık sanki bir kereden sonra kullanılamayacakmış gibi.
Hayır asgari düzeyde. Derli toplu çalışırım... Erkekler daha dağınık çalışır sanırım... Seninki de normaldir bu açıdan...
Cevap
8Cevap
Evet çok batar ama neden biliyo musun çünkü sonucu çok merak ediyorum hemen yemeği ateşe atayım istiyorum yemek piserkende ortalığı toparlarım diyorum ama tam ortalığı toparlamaya girisicem annem geliyo ne buranın hali babam geliyo bırak sen yemek yapma kızım ya moral falan kalmiyo hayat çok acımasız
Yemek yaparken bir taraftan topladığım için pek bulaşık çıkmaz.
Yemek yaparken çıkan bulaşığı yıkarım bir yandan. Mümkün olduğunca derli toplu tutarım mutfağı
Profil deki foto almanya da çekilme ya ondan sordum 🤭🤭
El pratikliğine göre değişir o ama evet çıkar. Çıkmaması için ekstra çaba sarfedip uğraşmam.
Baya çıkarıyrum ya iyi dağıtırım 🤭🙈 ama sonunda toplarım sonuçta 💎
Yemek hazırladığım zaman mutfaktan Ordu geçmiş gibi bir izlenim yaratıyorum
Hayır hem yaparım işimin bittiği bulaşığı temizlerim, alışkanlık 🤷♀️
evet fazla titizim çıkarırım o yüzden iki saat uğraşırım el hemen bitirir çıkar üstüne doyar ben hala mutfaktayım. en sevmediğim huylarımdan
Tost dışında bişey yapmam. Kahve kupaları bile yeter ama laf yemem için.
Yemek yapmak güzel. Bulaşık zor zaten :)
Ben düzenli hale geldiysem herkes gelir bence 😋
Elimdeki yemeği bitirdikçe toplarım. Biriktirmem.
Evet. O yüzden annem mutfağa pek sokmaz =/
@KerimEmre Hayıe
@KerimEmre Fransada da olabilirdi ama bu orada yaşadığım anlamına gelmezdi =/
ordan yapip ordan yikarim
Hayır, toparlarım yemek yaparken
Makarnada bile dağlar çıkar
Hayır yaparken toplarım bir yandan da
Evet annem gorunce kriz gecirir😄
Oldukça ama toplamadan da çıkmam
Hayır, az bulaşık daha keyifli yemek demektir.
Çıkartırım
Hem de nasıl😅
hem yapar hem yıkarım.
Evet
Hayur.
Evet
Hayır dikkat ederim
Baya hemde😂😂
evet
Dağ gibi hemde
Çıkartmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?