Misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Arkadaşımın İşyeri ziyaretindeysem zaten sorar ne söyleyelim diye? orda söylerim. Ama ev ziyaretinde ayıp olur söylenmez.
benim için fark etmez. istersen gelirken ben hazır alır gelirim. :) şaka bir yana, önemli olan gelen insanlarla geçirdiğin kaliteli zamandır. bu esnada ikramda kusur etmedikten sonra sen yapmışsın, hazır sipariş vermişsin bir önemi olmaz. olmamalı. bazı densizler vardır. bunu dedikodu malzemesi yapacak, onlarla da senin işin olmaz. lahmacunlar acılı olsun emi gadasını :)
misafir yemek yemeye gelmiyor, görüşmek konuşmak muhabbet etmek için geliyor. sipariş vermek çok saçma bir hareket olur. evde hiçbir şey yoksa bile markete gidip muhabbet ederken yenilebilecek çerezdir koladır o tarz şeyler alsan bile daha mantıklı.
Genellikle Adana kebap veririm, ben sipariş veriyorumda ona ne oluyor hadi misafire ödettirirsem bir nebze utanabilirim ama dışardan sipariş verirsem utanmam...
Eve gelen misafire yemek sipariş verdiğimizi hiç hatırlamıyorum. Ama evde yemeklik olmayabilir, zaman olmayabilir ya da başka sebeplerden ötürü dışarıdan sipariş verilebilir.
En İyi Cevaplar