Bizim türk insanın en sevdiğim ve en doğal bulduğum yani da bu iste.. Çünkü her türk evladı illaki yapmistir bunu..😄 O salatanin suyu, bir güzel ekmeği bandırarak sünnetlenir..😋 Maksat ziyan olmasin o lezzetli güzelim suyu, sonuçta bütün vitaminler suyunda kalıyor..😋 Bu hareketin neresi kaba söyler misiniz? Salata#Lavanta💐
Hintliler elleriyle yemek yer. Kimse de bunu yadırgamaz. Kendimize dönünce iş hemen yadırgıyoruz birbirimizi. Ye tatlım, canın nasıl istiyorsa öyle ye salatayı.
Kabalık olacak bir şey değil. Aksine doğal yani. Özellikle samimi insanların arasında yapılır bence. Ama böyle tanımadığın ya da lüks yerlerde abes kaçıyor...
Hayir kabalik olmaz.. kabalik metroda otobusden inerken dişardakilerin cikanlari beklemeden mall gibi iceriye dalmasina, bir yerde sira beklerken seni görmüyomuş gibi önune gecersen, trafikde herkesin hakkini gassb edersen, yayalara yoll vermesen , her boo... korna cakarsan vs vs.. bunlar kabalikdir..
Vitaninler suda cozundukten sonra bir anlamı kalmıyor. Ben yapmadım ve yapmam da, çünkü herkes çatalını kaşığını daldiriyor. Sadece bana özel bir salataysa bile yapmam, alışkanlığım değil. Hem de ekmek yemek sadece kahvaltıda aklıma geliyor. 😂
Senin keyfin bilir ben kuru fasulye nin suyuna banarım ekmeği. Karşıdakinin bakış açısı beni ilgilendirmez içimden nasıl geliyorsa öyle yerim. Kebap yerken çatal kaşık kullanmam elimle yerim. Ben millete değil millet bana imrensin canı çeksin.😉
Değil ama salatayı ayrı tabaklarda ve ekmekleri kıtır ekmek gibi tek lokmalık halde istemek, ekmeği çatala batırdıktan sonra salatanın suyuna banmak daha kibar görünür, tabii.
Ortak tabaktan yenilen bir yemeğe, garnitüre, salataya ekmek banmak kabalıktır. Ancak kendi önüne hususi konulana banabilir, ayıp değil. :D
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
15 gü
Hayır tabii, sonuçta o salatanın suyu da lezzet dolu. Banan ekmek daha ne olsun? Sofrada kimseye rahatsızlık vermiyorsan sorun yok. Hatta çoğu evde yapılır bu. Fazla naz yapıp da yememek kabalık bence. Son lokmaya kadar sofranın hakkını vermek gerek. Yemeğin suyuna ekmek banmak, eski geleneklerde de vardır. Bazıları burun kıvırabilir ama takma kafana. Herkes kendi tabağında ne yapıyorsa onun keyfine baksın. Yani tabağının son damlasına kadar saygılı.
En İyi Cevaplar