Efendim Vedat Milor beyefendi menemen soğanlı mı yenir, soğansız mı dedi, sosyal medya yıkıldı. Ben de bugüne bugün koskoca KizlarSoruyor rehber fenomeni ponçikmom olaraktan an itibarı ile yeni bir tartışmayı başlatıyorum.ızgara köfteSizce köfteyi hangisi ile yemek daha makbul? Köfteye salata mı, piyaz mı yakışır? Lütfen oylarınızı verdikten sonra bu şıkkı seçme sebebinizi de belirtin olur mu?
Köfte dediğin salatayla yenir, fasulyenin köfteyle işi ne?
Köfteye asıl piyaz yakışır, salatayı çoban yesin :D
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sence köfte en güzel piyazla mı yenir, salatayla mı, neden?
Ben salatayla tercih edenlerdenim ama yanında bir de miss gibi, evde kızartılmış patates olacak 😋😋😋 piyazı ise sadece tekirdağ köftesi ile yakıştırıyorum.
Köftenin lezzetlisi soğan ve maydanoz karışımından oluşan salata ile yenir. Başka şey onu bozar. Bu gelenektir, görenektir. Aksi takdirde sofraya ayıp olur. Buna ek olarak Antalya'da köftenin yanına tahinli ve yumurtalı piyaz getirirler. O da lezzetlidir ama istisna. :):
-O salatayı çobana tek başına yedirmem, bende yerim!😄 Bir salata aşığı olarak bana kalırsa et yemeklerinin yanında en iyi salata gider, hemde çobanıyla birlikte daha iyi gider😄😄😄😍
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
vedat milör öyle demişmiş. o soruyu geçen sene burda ben sormuştum. bu kadar rağbet eden olmadı. ama o sorunca gündem oluyor. benden rol çaldı.
Ben bugün spor sonrası köfte yaptım. Yanınaysa önce ki günlerde haşladığım barbunya, piyaz ve nohuttan çıkardım. Yani hem karbonhidrat hem protein açığını bir şekilde kapattım. Fakat köfte en güzel salatayla gider, hele ekmek arasıysa... :P
Bence tartışma olamayacak kadar cevabı net bir soru 😄Salata elbette. Köfte gibi yoğun bir proteini zaten kendi başına doyurucu Ve protein-karbonhidrat olarak zengin bir baklagille tüketmek pek mantıklı değil. Köfteyi hafifletecek bir salata şart.
Piyaz sevmem. Fasulye benim icin pilavla ayri bir yemektir. kesinlikle yanında salata olmalı. Etler de çok pişmiş olur, yanında da taze beyaz ekmek oldu mu tamamdır.😎
Köfte her türlü yenir. Fakat benim köfte anlayışım seyyar olucak. Kurumsal yerler müşteriyi damağı falan düşünmüyor. Tamam sitede oturuyoruz ama mahalle semt kültürünü unutmadık çok şükür..
En İyi Cevaplar