Aileden ayrılıp başka şehirde üniversiteye başlamak ve yalnız yaşama korkusunu nasıl yenerim?

Merhaba henüz 18 yaşıma iki ay önce girdim, bildiğiniz üzere YKS falan işte, üniversite sınavlarında aslında iyi bir üniversiteye gidebilecekken gitmedim, bir sene daha beklemeyi tercih ettim çünkü bana kendi ayaklarım üzerinde durmak, yalnız yaşamak, ailemden uzak olduğumu bilmek o kadar korkutucu geliyor ki anlatamam, hazır hissetmedim, nasıl atlatacağımı da bilmiyorum açıkçası. Diğer yaşıtlarım gidip başka insanlarla aileleri yokken iletişime geçip kendi işlerini halledebiliyorlar ama ben hayatımda hiç ailemden ayrı kalmadım, sürekli ailemleydim ve fazla yakınız, ailemden ayrı hiçbir şey yapmıyorum ama bu bir yerden sonra da doğru gelmiyor, kendi hayatımı hiç kuramayacakmışım gibi hissediyorum. Başka bir şehre kendi başıma gitsem, kalsam biliyorum çok yalnız hissedeceğim, çoğu şeye çekineceğim ama ben bir şeyleri kendi başıma da yapabilmek istiyorum, nasıl kurtulurum bu durumdan
Aileden ayrılıp başka şehirde üniversiteye başlamak ve yalnız yaşama korkusunu nasıl yenerim?