Yoksa bu yaşın özgüveniyle fark mı yaratırım? Sınıfta 'amca/teyze' muamelesi görmekten korkmalı mıyım, yoksa hayallerin yaşı yok deyip diplomayı kapmalı mıyım? Gerçekçi yorumlarınızı bekliyorum...
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yoksa bu yaşın özgüveniyle fark mı yaratırım? Sınıfta 'amca/teyze' muamelesi görmekten korkmalı mıyım, yoksa hayallerin yaşı yok deyip diplomayı kapmalı mıyım? Gerçekçi yorumlarınızı bekliyorum...
Gerçekçi olalım, 38 yaşında üniversiteye başladığınızda yaş farkı ilk etapta hissedilir. Bunu doğrudan dezavantaj olarak görmeyin. Yaşınızın getirdiği özgüven ve hayat tecrübesi sizi sınıfta farklı bir konuma taşıyabilir.
Bir de cinsellikle bağdaştırmadan söylemek gerekirse, bazı genç erkeklerin yaşıtlarından ziyade daha olgun ve kendine güvenen kadınlardan hoşlanması da mümkün. Bu nedenle dikkat çekmeniz veya bazı öğrencilerin sizi kıskanması ihtimal dışı değil. Ama bunun olup olmayacağını belirleyen asıl şey yaşınızdan çok karakteriniz ve bulunduğunuz ortam ve ordakilerin karakteri hedefi olur.
Hatta işin güzel tarafı şu: Hayat tecrübeniz sayesinde derse daha farklı düşünüp yaklaşabilir, daha fazla soru sorabilir ve diğer öğrencilerin de faydalanabileceği katkılar sunabilirsiniz. Belki “teyze” muamelesi görmekten korkarken sınıfın en sevilen öğrencilerinden olursunuz, sınıfta örnek alınacak, bilgi deposu, Hayat tecrübesi olan ufku daha geniş abla muamelesi görür öğrencilerin favorisi olursunuz, kim bilir.
Hayatın zorluklarını görüp yıllar sonra yeniden okumaya karar veren birinin azmi, bazen 18-24 yaşındaki bir öğrencinin motivasyonundan çok daha güçlü olabilir. Deneyim, olgunluk ve bilgi açlığı doğru kullanıldığında ciddi bir avantaja dönüşür.
Kısacası yaşınızı saklamaya çalışmayın. Diplomanızı almaya gidiyorsanız, bırakın sınıf sizi zamanla tanısın. Klişe olacak fakat Öğrenmenin gerçekten yaşı yok.
Kemal Sunal, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 51 yaşında lisans, 54 yaşında ise yüksek lisans diplomasını aldı. Sınıftaki durumunuza dair en net ve gerçekçi tablo:İlk Algı Geçicidir: İlk günlerde hafif bir şaşkınlık olsa da, ilk grup projesinde veya kriz anında tecrübenizle öne çıktığınızda "amca/teyze" algısı hızla saygıya ve liderlik konumuna dönüşür.
Özgüven Fark Yaratır: 18 yaşındaki gençler ne yapacağını anlamaya çalışırken, siz ne istediğinizi bilerek o sıradanız. Bu bilinç ve hayat tecrübesi sizi derslerde birkaç adım öne taşır.
Doğal Olun: Gençlerle aynı dili konuşmaya çalışmak yerine, kendi birikiminizle olgun ve yaklaşılabilir bir duruş sergilemek en iyi iletişim yoludur.
Sınıftaki yaşınız bir eksi değil, doğru kullandığınızda en büyük avantajınızdır. Okumanın yaşı yok; gidin ve o diplomayı alın.
Şuanda ben üni2 geçecem ben üniversite 1 deyken 24 yaşında ve 17 yaşında öğrenciler de vardı ve hepimiz aynı gibi davranırız ama sen biraz daha büyük olabilirsin ama bence sorun değil
Yani ortada sırıtsan da ne olur ki istediğin şeyi yapmak için bir engel değil bence ve şimdi ikinci üniversitesini okuyan çok kişi var o yüzden büyük yaşlar da oluyor yani birçoğu bölümde👍🏻
Ve dediğim gibi bence diplomayı almak için değer en fazla ne olur ki derslerine odaklanıp bir de etkinliklere katılırsın bir bakarsın çoktan mezun oluvermişsin:))
... hemde 38 de genç değil gibi sormuşsun bence hala geçsin...
Hayır ya tabikide eğitimin yaşı mi olur
Bende 25 yaşındayım üniversite okudum ama tekrar okuyacağım
Orada herkes birbirine karşı saygılı oluyor sınıf içinde
Aksine senin gibi hala eğitim için çabalayan birini görmek onları da çok mutlu edecek
Hiç zorlanmazsın çünkü bölümde 50 yaşında abi bile vardı
Bunları düşünme canını sıkma her şey umarım çok güzel olur senin için
Harika bir adım, seni yürekten tebrik ederim! 🌸 Hayallerin hiçbir zaman yaşı olmaz ve bu karar kesinlikle fark yaratacaktır. ✨ Sınıfta asla sırımazsın, aksine hayat tecrüben ve özgüveninle genç arkadaşlarına ilham olursun. 🎓 İlk başlarda belki tatlı bir şaşkınlık duyabilirler ama senin olgunluğun ve azmin hepsini etkileyecektir. 🌟 Kendine güven ve o diplomayı gururla al! 📚 Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap
83Cevap
38 de zaten yaşlı bir yaş değil. genç bir yaş. sırıtılacak durum yok. teyze olması için 60 yaş üstü olman lazım
22 yaşındayım. Lisans bölümünden yeni mezun oldum. Şimdi tekrar bir lisans bölümüne başlayacağım. O bittikten sonra tekrar bir lisans bölümüne başlamayı düşünüyorum. Gittiği yere kadar devam ederim. Bir yandan yüksek lisans için ingilizcemi geliştirmeye çalışıyorum.
En son paylaştığım fotoğraftaki kişi sensen hiç de öyle bir muamele görmezsin. Aksine, büyüklerine daha çok saygı gösteriyorlar. Ben de aflı öğrenci olarak okulumu bitirmiştim, yaşımdan dolayı bana karşı çok saygılılardı. Hatta yaşımı öğrendiklerinde bu daha da güzel bir hâl almıştı. O yüzden hiç çekinme, hayallerin peşinden git. 😊
Ben şu anda Bulgaristan'da hukuk denkligi icin üniversiteye gidiyorum. 30 olacagim yakinda. Bir kere 20li yaşlardaki firlama ergen olan epey hareketli gençlerin yaninda tabi bir fark var. Sonucta benle onlar hayatin cok farkli etaplarindayiz. FAKAT az da olsa 40-50 yaşinda öğrenciler de var 3-5 kişi. 38 isen zaten o kadar da büyük sayilmazsin ha şu da var biraz okul ev kutuphane ile sinirli kalabilir hayatin 20li yaslardaki gençlerle zaten cok da kafan ve enerjin uyuşmayacagi icin biraz yalnizlik cekebilirsin ama belli olmaz senin yaşlarinda veya daha buyuk bile ogrenciler olabilir bence imkanin varsa oku diplomani al. Genclerden de kafana uygun arkadaş edinebilirsin belki zamanla kimi gencler var daha durgun olgun olabiliyor. Başarilar bol şanslar dilerim!
Ya açıkçası Egolu bir insan değilsiniz böyle kendi halinde kendi amaçları olan bir insansınız evet olabilir ama bizim sınıfta mesela 50 yaşında bir tane abla var kendi bizimle kıyaslıyor bizi ondan sonra şey yapıyor böyle laf yapıyor bazı arkadaşlarım da büyük olduğu için onlar hak veriyor da yani hoş değil
yani bir jenerasyon farkı olabilir arada, ama tabii ki de okumanın yaşı yoktur içinde varsa hiç tereddüt etme oku derim 😊
hangi bölüm var aklında?
Aslında tam benlik birkaç bölüm öne çıkıyor. İnsan ilişkilerini, yazmayı ve okumayı sevdiğim için en çok Sosyoloji ve Halkla İlişkiler kafama yattı. Hem kişisel gelişimime katkısı olsun hem de uzaktan rahatça okuyayım diyorum. Biraz kelime bilgimi ve yazma yeteneğimi beslemek istersem de Edebiyat güzel bir alternatif. Şimdilik bu taraflar daha ağır basıyor bende.
ikisi de sana göre bölümler
bence ikisine de başarılı olursun😇🙏
Yaparsin sen 💪
dene sansini
Hayat birilerinin görüşünü önemseyecek kadar uzun değil 20 ila 30 yaşın arasında sadece birtane 10 yılın var 40 ila 50 nin arasındada bu 10 yılda ne yapacağını sadece sen belirle aksini yaparsan dün gelecekten herdaim alacaklı olur
Üniversite ilk kez mi okuyacaksın bilmiyorum ama Sosyoloji ve Halkla İlişkiler bölümleri düşünüyorsun anladığım kadarıyla. Eğer o bölümleri düsünüyorsan Aöf bölümleri okuyabilirsin ama 2. Üniversite kapsamında okuyacaksan onlara alımı bu tarz sosyal bilimler ve iktisadi idari bölüm kapsamında olanlara durdurdular. Hobi olsun diye okursan oku ama genel olarak küçük bir şehirdeysen iş istihdamı sıkıntılı bölümler. Yeni insanlar yeni ortam olsun dersen örgün yani fiziki bir üniversiteye tercih yapmanı tavsiye ederim.
Yaşın doğruysa yani 35 yaş ve üstüysen AÖF 2. üniversite kapsamında bu engele takılmazsın mevzuatta bunu da ekleyeyim. Başarılar.🙂
Enerjin varsa yapmalisin nasilsa pisman olacaksak niye yapabilecekken yapmadigimiz biseye pisman olalim yap oyle pisman ol 😅
İnsanların lafı ya da hangi gözle baktığını sakın önemseme bu hayatta istediğini yap başla üniversiteye bir şey olmaz
Başkalarından önce sizin ne düşündüğünüz ve istediğiniz önemli. Bence hayallerinizin peşinden koşun. 25 yaşımda iken 2. üniversitemi okuyup bitirdim mezun olana kadar 3-5 kişi hariç kimse bilmiyordu yaşımı fark bile etmediler, mezuniyete doğru dersler bitince hocalarla sohbet ederken öğrendiler herkes şoktaydı 😄
Okumanın yaşı yok bende 40 yaşımdan sonra 2 yıllık univ dusunuyom ne işime yaşayacaksan artik
Sırıtmazsın, tabii çok konuşup ve ben biliyorum havalarına girince tehlike çanları çalar.
Uyum sağlarsan sıkıntı çekmezsin her yaştan var
Ricassss
Fark yaratırsın tabii. Ben de 42 yaşımda başlıyorum mesela djdj
@cassie hangi bölüm abla
@NotreDamenin_Donu muhasebe canım
Başarılar 💮
@NotreDamenin_Donu teşekkürler🌸
Yaaa aslında bu yeni kuşağın kafası gidik, bizim sınıfta bizden yaşça çok büyük kişiler vardı hiç farkımız yoktu yeni kuşak 30 yaş üstünü yaşlı ölmek üzere falan düşünüyor, ama tabi akademide bu kadar mal yoktur diye umuyorum, fakat kendi yaşıtin öğrenciler ve akademisyenler var rahat ol güzel geçecek
Sırıtmazsın hatta arkadaş bile olursun bizim sınıfta 60 ve 40 yaşında iki kişi var ikisi de benim en yakın arkadaşlarım arasında İyi ki tanıdım ikisini de çok seviyorum onlarda beni kızları gibi seviyor okumanın yaşı yok hatta takdir ediyoruz Bu yaşına gelmiş halen okuyor ve halen bilgi peşinde diye
Benim dönemimde 3-5 kişi vardı yaşı büyük. Bölümü kazanmak zor olduğu için o kişiler 2. üniversite olarak gelmişlerdi. Kimse de amca teyze demiyordu. Ama şimdiki nesil 30 yaşının üzerindekilere amca teyze dayı demeyi kendi aralarında espri malzemesi yapmış. Marifetmiş gibi takılıyorlar.
Fark yaratacağınıza inanıyorum. Üstelik eğitim konusunda sizin gibi düşünen ve eğitim almak isteyenler de olacaktır. Bu konuda artık daha farklı düşünülen bir devirdeyiz.
Okumanın yaşı yoktur. Sırıtmazsın. Gül geç. Umursama. Gerekse yanlız kal, derslerine odaklan, kimseyi umursama.
Bir avuç ergen yüzünden hedeflerine, hayallerine engel olma sakın.
Bak benim duyduğum ve hep kullandığım bir sözüm var; bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. Öğrenmenin eğitimin yaşı olmaz kimse kimseyede teyze/amca gibi ithamda bulunmaz. Sadece abla olursun😅
şu an 34 yaşındayım ve üniversite okuyorum. 10 yıl önce bırakmıştım ve geçen sene ev tuttum tek başıma. Z kuşağı iyi, hoş ama çok kafa yoruyor. Bulunduğun şehirde okuyacaksan problem olmaz lakin onlarla ev tutmaya kalkarsan kafayı yersin. Ekonomik özgürlüğün yoksa da bu işe girme derim.
Biraz büyük ama çok geç sayılacak bir yaş değil bence sırıtmaz içinde o heves varsa denemeye değer
Diplomanızı kesinlikle almakısınız yaşınızda hiçbir şey yok ben üniversite okurken 50-55 yaşındaki insanları görüyordum kimsede bir şey demiyordu
Bencede
Benim sınıf arkadaşım vardı 25 yaşındaydı biz 18 yaşındaydık o bile sırıtıyordu. Dayı diyorduk. Buna göğüs gerebileceksen başla valla :)
Bizim sınıfta evli +35 üstü kadınlar vardı açıkçası hiçte sırıtmıyordu
Sirirtma ciddi dur sende neden siritiyorsun ki? ☺️
Yaşında okuyan nice insan var öğrenmenin yaşı olmaz devam💃🏻
Fark yaratırsın abla 😌 hem 38 yaş büyük değil ki genç bir yaş
Hayır her yaştan her telden insan var orada zaten amaç karma bir okul olması
Okumalısın.. ilk başta belki yadirganjrsin ama sonra emin ol.. içlerine baya katılırsın..:))
Yaratmak Allahü teala'ya mahsus insan bir şey yaratmaz, diğer türlü siz bilirsiniz
Okumanın yaşı yoktur ya senin yaşlarında bir sürü insan var
Yaşına bakmazlar hele ki bayan olunca hiç sırıtmazsın bence.
Olur ama ben olsam teyze derdim yani. Erkek olsaydın yanında takılırdık
Kesinlikle takdir edileceğin aşikar. Öğrenmenin yaşı yok.
her şey mümkün.
Ama ortamdaki duruşun, verdiğin enerji önemli fark yaratır.
Ögrenmenin yaşı yok
Önemli olan üni'den sonrası
Yani zor olur ama ilk günlerden sonra sosyal çevren alışır. Destekliyorum seni.
50 yas ustu insanlar da oluyordu uni de. Kendi hayatını yaşa derim
Sonuçta okuyunca da yaşın geçecek okumayınca da. O yüzden başla bebeğim 🎀🤍🥳
Sen okula arkadaş ortamı bulmaya mı gıdıyorsun okumaya mı gıt dersını dınle evıne gel bu kadar
Aslında tam benlik birkaç bölüm öne çıkıyor. İnsan ilişkilerini, yazmayı ve okumayı sevdiğim için en çok Sosyoloji ve Halkla İlişkiler kafama yattı. Hem kişisel gelişimime katkısı olsun hem de uzaktan rahatça okuyayım diyorum. Biraz kelime bilgimi ve yazma yeteneğimi beslemek istersem de Edebiyat güzel bir alternatif. Şimdilik bu taraflar daha ağır basıyor bende... bakk
Mesele arkadaş ortamı değılse sorun üstüne alınmalık durum yok okumaya gıdıyorum demışsın sonuçta yok kım ne der dıye okumaktan mı vazgeçeceksın dıyorum
Mümkünse sırıt kocaman gülümse 🙃
Yani şu an o yapıda gençler yok diye düşünüyorum eğitimin o seviyesinde artık daha aklı başında olurlar yaş olarakta.
buna gerçekten gerek var mı? Orası size kalmış.
Yaşı çok ta takmamak lazım. Bizim valide hanım 76 doğumlu şu an hayatında ilk kez üniversite okuyor ve 2. Sınıfta. Gayet iyi de götürüyor, uyum sağladı kadın. Çok güzel arkadaşlar da edindi. Son 3 aydır gelin bakıyormuş hatta hdlshalsjsl
Açıkçası bu hayatta hayallerimizi gerçekleştirmek için hiçbir şeyin belirli bir yaşı olduğunu düşünmüyorum. Tıpkı üniversite gibi… Eğer üniversiteye gitmenin bir yaşı olsaydı, üniversite sınavının da bir yaş sınırı olurdu. O yüzden, eğer hayalin buysa, peşinden git derim. İçinde ukde olarak kalacağına, hayatında güzel bir anı olarak kalsın.
Ben 30 yasından sonra okudum ve pişman oldum okuduguma çünkü değmiyor birincisi okulsa arkandan dedkodu yapanlar oluyor bu yasta ne sürtüyorlar burada diye birde o yastan okuycan meslek ancak doktorluk olmalıki çıktıgın gibi iş bulabilesin çünkü 35 yasından sonra iş verniyorlar normal şartlarda
Aynı soruyu kendime çok soruyorum...
yurt dışı yazıyor profilinde. Eğer doğruysa orada bu konu çok daha esnek. Kimsenin umrunda değil.
Rahat ol yani - kendi açından -
Bu fikri duyduğumda bile çok ama çok sevindim, çok önemli bir fark oluşturursun buna emin olabilirsin.
Okumanın yaşı olmaz zaten. Tam tersi olur. Öğrenciler büyük saygı duyuyor genelde. Bizim dönemde de vardı bizden büyükler gayet iyiydik.
Üniversiteye birileri için mi gidiyorsun ki bu gibi şeylerden etkileneceksin. Amacına odaklanıp kimseyi tınlamayacaksin
Bizim sınıfta 45 yaşında evli biri vardı ilk haftalar yeni tanışınca insanlar şaşırıyordu sonrasında herkes için normal oluyor
Abla muamelesi görürsün en fazla, bu da güzel bir şey bence. Kendi hedefine doğru düşünmeden gitmelisin.
Ozguvenli davrandigin muddetce hic bir sey olmaz tabii ki sana takilirlar 😬Ama yapmak istedigin seyi yapmalisin
Okumanın öğrenmenin yaşı olmaz ben okuduğum yıllarda değil senin yaşında olan saçları agirmis dayı gorduydum helal olsun adama
Yok bence takma ve onlara arkadaş gibi olmaya çalış bla demesinler sana aeldş gibi olsunlar ama saygı duysunlar bu ilişkiyi kurarsan sırıtmaz ve derse katıl arwda dikkat çek falan pısırıl durma sana saygı duysunlar diye
Hayırrrr bizim okulda da var 35 yaş üstü ablalar çok tatlılar çok hevesliler imrenerek bakiyorum azminize🙏🏻🙏🏻💝
Ozguvenin seni korur falan ama genclerin cogu olgunlasma surecinde oldugu icin cok iyi anlasirsin. Ama gitmen icin onunde hicbir engel yok. Yks ye gir tercih yap uniye git mis gibi. Anlasabilecegin kafa dengi kisiler mutlaka bulursun.
Bence sırıtırsin ama sana iyi gelecegi ve iyi seyler katacagida aşikar zamanla alisirlar alışırsın
Bence açıköğretimden önlisans bir bölüm oku, tıbbi sekreterlik gibi.
Zaten açıköğretim olduğu için basit, o sırada KPSS de çalış iyi bir şekilde ilerletirsen iki yıla atanırsın en azından ve çok vaktinde gitmiş olmaz.
Benim sınıfımda oluyordu abla vs diyorduk. Ama bence yaşınız genç daha ileri yaşta bize gelenler siz sırıtmazsınız yani..
Okumanın hayallerini gerçekleştirmenin yaşı da zamanıda yok yeter ki iste ben üniversitedeyken 45 yaşında adam vardı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?