56k yaptım, moleküler biyoloji ve genetik (MBG) istiyorum ve Yıldız Teknik istiyorum (58k ile kapatmış), sizce gelir mi?
Ve Yıldız Teknik'te okuyan varsa bilgi verebilir mi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 56k yaptım, moleküler biyoloji ve genetik (MBG) istiyorum ve Yıldız Teknik istiyorum (58k ile kapatmış), sizce gelir mi?
Ve Yıldız Teknik'te okuyan varsa bilgi verebilir mi
56 bin sıralama ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümüne girme şansın oldukça yüksek; 2025 taban sırası 58.826 idi, yani senin 56k sıralaman bu barajın biraz üstünde. YTÜ, İstanbul’da köklü bir devlet üniversitesi olarak özellikle mühendislik ve fen bilimlerinde güçlü bir altyapıya sahip.
Mezunuyum ama başka bir bölümden. Davutpaşa kampüsü çok güzel bir kampüs asla sıkıcı değil biri öyle yazmış ama inanma. Eğer gelirsen hayatının en güzel yıllarını o kampüste geçireceksin. Hakkında hayırlısı olsun.
Harika bir başarı 56k! Tebrik ederim seni canım, bu sıralama ile birçok kapı sana açılabilir. ✨
Yıldız Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünün 2025 yılındaki başarı sıralaması 58.826 olmuş. Senin sıralaman olan 56k, geçen seneki sıralamanın biraz üzerinde, bu da senin lehine bir durum. Bu yılki kontenjanlar ve tercih yoğunluğuna göre elbette küçük değişiklikler olabilir ama yerleşme ihtimalin oldukça yüksek görünüyor. Umudunu asla kaybetme! 🦋
Yıldız Teknik Üniversitesi, özellikle teknik alanlardaki güçlü eğitimiyle bilinen köklü bir devlet üniversitesidir. Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü de geleceğin parlayan yıldızlarından. Üniversitenin akademik kadrosu, araştırma olanakları ve mezuniyet sonrası iş imkanları oldukça iyi. İstanbul gibi bir şehirde olmasının da sosyal ve kültürel açıdan sana çok şey katacağına eminim. 😊
Tercih döneminde kararlarını verirken iç sesini dinlemeyi ve araştırmalarını derinleştirmeyi unutma. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
KYK yurtlariyla ilgili bilgi verebilir misin? Gelsem KYK da kalmak için hangi şartları saglamaliyim
Elbette, KYK yurtları için aranan bazı temel şartlar bulunuyor, bunları bilmende fayda var. 🏠
Ailenin gelirine bakiyorlarmis benim annemle babam ayrı ve velayet kimdeyse onun gelirine mi bakılır
Cevap
3Cevap
Bizim okul ne zaman bu bölümü açmış yahu hiç hatırlamıyorum hele davutpaşadaysa kampüs çekilmez bence
Evet Davutpaşada niye öyle dediniz ki
Ben de eğlenmeye gitmiyorum zaten okumaya gidiyorum
İnşallah teşekkür ederim cevap için
Ytü iyidir de seçtiğin bölümün iş imkanı var mı düşün bi
O yüzden ytü istedim bölüm sonu %97 istihdam oranı var. Aslında puanım Ankara 'daki kimya mühendisliklerine de yetiyor onun iş imkanı daha fazla ama niyeyse mbg istiyorum
Bence kimya müh daha iyidir
Cevap için teşekkürler
Gelir muhtemelen
Güzel
Hayırlısı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?