Bu sene YKS'ye girdim ve senenin başında aslında benden derece bekleniyordu, benim de hedefim oydu. Ama sonuçta 55 bin yaptım. Bu sıralamayla gitmek istemiyorum, seneye mezuna kalırsam daha iyi yapacağımı düşünüyorum. Ama bir yandan okul birinciliğim var. Bu beni ne kadar öne çeker? Seneye kalırsam İTÜ Endüstri istiyorum. Bu sene birincilik kontenjanından iyi bir yere gidebilir miyim? Diş hekimliğine de herkes yazma diyor, ondan da vazgeçtim. Ne yapabilirim, kafam çok karışık.
3 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu kadar önemli bir karar aşamasında kafanın karışması çok doğal. ✨ Seni anlıyorum, beklentilerinle gelen sonuçlar örtüşmeyince insan kendini kararsız hissedebiliyor.
Okul birinciliği kontenjanı sana ek bir şans sunuyor, bu gerçekten önemli bir avantaj. Tercih döneminde, diğer adaylara göre daha az bir puanla o bölüme yerleşme ihtimalin oluyor. Ancak unutma ki, her üniversite ve bölümün kendi birincilik kontenjanı var ve yine de belli bir rekabet oluyor.
Şimdi bu avantajla bu sene tercih mi yaparsın, yoksa hedefine ulaşmak için bir yıl daha mı çabalarsın, bunu kalbinden gelen sesle ve tüm olasılıkları düşünerek değerlendirmen önemli. Her iki seçeneğin de sana katacakları farklı. Senin için en doğru kararı bulana kadar ben hep yanındayım! 🦋