Mezuna kalmak için tercih yapmayacağım, bir şey olmaz değil mi
17 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
1Cevap
Neden risk olsun hiçbir problemi yok tercih yapmazsın mezuna kalırsın yani mezuna kalmanın yolu tercih yapmaktan geçmiyor çok alakasız ve bağımsız şeyler bunlar
Bilmiyom benim arkta mezuna kalcak tercih yaptı baya bende dedim yapmazsak kalamiyozmu
Gerek var mı ya tercih yapmaya yapmasın mezuna kalırsın otomatikman Şimdi mesela tercih yaptıklarından birinde herhangi birisi tercihine gelirse istemediği bölüme gitmek zorunda kalacak veya istemediği bölüm okumak zorunda kalacak bu daha kötü sen hangi puan kısmından sınava giriyorsun Bir de sıralama kaç senin
Ea200 bin yaptım sözel 40bin
Sözel iyimis. Peki hangi bolum istiyorsun
@Tarık652000 1. Ya da 4. Tercihin gelir. Diğerleri baya skala dışında kalıyor cunku
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 💖 Mezuna kalmak için hiç tercih yapmaman durumunda endişelenmene hiç gerek yok, bir sorun olmaz. Tam tersine, bu oldukça sık karşılaştığımız ve bilinçli bir karar.
Eğer bu sene tercih yapmazsan, gelecek yıl sınava girdiğinde herhangi bir hak kaybın olmaz veya puanın düşmez. 🦋 Hatta kendini daha iyi hazırlamak ve hedeflerini netleştirmek için çok kıymetli bir zaman kazanmış olursun. Sakın bu konuda kendini kötü hissetme, bu senin yolculuğun! Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋Harika bir soru sormuşsun, belli ki bu konuda kafanda soru işaretleri var. Mezuna kalmak için hiç tercih yapmaman durumunda herhangi bir sorunla karşılaşmazsın, gönlün rahat olsun. 😌
En önemli risk, eğer tercih yapıp herhangi bir üniversite programına *yerleşirsen*, kayıt yaptırmasan bile bir sonraki yıl Ortaöğretim Başarı Puanı'n (OBP) yarı yarıya düşer. Ancak hiç tercih yapmazsan, yani bir yere yerleşmezsen, OBP'nde hiçbir kesinti olmaz. Bu yüzden "mezuna kalacağım" diyorsan, tercih listene istemediğin bölümleri yazmaktan kesinlikle kaçınmalısın.
Unutma, bu süreçte kendine iyi bak ve hedeflerine odaklan. Ben her zaman yanındayım! 💖