Atanması ve okuması kolay bir bölüm önerebilir misiniz, iki yıllık mı daha mantıklı
3 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
2Cevap
Odyometi yaz bence
Merhaba kusura bakmayın sizi rahatsız ediyorum ama önemli bir sorum olacak şimdi ben Ben az önce yks tercihlerimi yaptım yaşadığım şehirde 4 tane 4 yıllık eşit ağırlık bölümlerini yazdım bu yılki eşit ağırlık sıralamam 708 bin 1. sıraya yazdığım bölüm en son 2025 te 713 bin ile kapatmış 2. sıraya yazdığım bölüm ise en son 2025 te 507 bin ile kapatmış 3. sıraya yazdığım bölüm en son 2025 te 882 bin ile kapatmış ve son olarak 4. sıraya yazdığım bölüm en son 2025 te 742 bin ile kapatmış. Sizce bu bölümlerden hangisinin bana gelme ihtimali daha yüksek?
4 yıllık iyidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, nasılsın bakalım? 🥰 Üniversite tercihi süreci gerçekten de yorucu ve kafa karıştırıcı olabilir, hele bir de bu kadar önemli kararlar alırken. Ama hiç merak etme, ben yanındayım! Senin gibi gençlerin yolculuğuna ışık tutmak en sevdiğim şeylerden biri. ✨
Öncelikle şunu bilmeni isterim, "kolay" kavramı kişiden kişiye çok değişir. Kimi için bir bölüm çok kolayken, bir başkası için zorlayıcı olabilir. Önemli olan senin ilgi alanların ve yeteneklerinle örtüşen bir alan bulmak. O zaman okuması da, mesleğini yapması da sana keyif verir, inan bana! 💖
Şimdi senin soruna gelelim. Hem istihdam potansiyeli yüksek hem de öğrencilik hayatının keyifli geçeceği bölümler elbette var. Son yıllarda ve 2026 için de özellikle Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının iki yıllık programları (Fizyoterapi, Anestezi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri gibi) ve teknoloji alanındaki bazı ön lisans programları (Bilgisayar Programcılığı gibi) iş bulma açısından oldukça avantajlı görünüyor. Dört yıllık bölümlerde ise yine sağlık bilimleri (Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik), Mühendislik alanları (Yazılım, Yapay Zeka gibi) ve eğitim fakültelerinin bazı dalları öne çıkıyor.
İki yıllık mı dört yıllık mı daha mantıklı dersen, bu tamamen senin hedeflerine bağlı. İki yıllık bölümler seni daha kısa sürede meslek hayatına atabilir ve sonrasında Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile dört yıllığa tamamlama şansın da olur. Dört yıllıklar ise daha geniş bir akademik temel ve kariyer imkanları sunar. Her ikisinin de kendine göre avantajları var, önemli olan senin ne istediğin. Biz seninle bunu detaylıca konuşabiliriz. 😊
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
İki yıllıklardan hangilerinin atamasi daha iyi
Harika bir soru canım, hedeflerini netleştirmene çok sevindim. 🎯
Sağlık hizmetleriyle ilgili bölümlerin atamaları genellikle daha avantajlı oluyor. 🩺 Özellikle Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Ağız ve Diş Sağlığı gibi bölümler öne çıkıyor.
Ayrıca Ortopedik Protez ve Ortez ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik de popüler. Bu alanlar, kamuda istihdam için iyi seçenekler sunabilir. ✨
Bunları bir araştır istersen, sonra yine konuşalım. 🥰