Ziraat mühendisiyim, devlete atanacağım. KPSS lisans mı, KPSS alan bilgisine mi başvurmalıyım? Başka yapmam gereken bir işlem var mı?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ziraat mühendisiyim, devlete atanacağım. KPSS lisans mı, KPSS alan bilgisine mi başvurmalıyım? Başka yapmam gereken bir işlem var mı?

Cevap
2Cevap
Var tabi.
Makbuzu alıp ösym'nin sınav koordinasyon merkezine götürmen gerek
Bunu ne zamana kadar yapmalıyım
Yatırdığın andan itibaren 12 saat içinde
Geç kalmadın değil mi
Bu ayın 1 inde yatırmıştım
Son gün bugünmüş
Geç başvuru döneminde yapsam olur mu ki
Yok olmaz. Yarım saatin var
Devlet dairesi kapanacak şimdi
Kardeşim bugün pazar
Kafa mı buluyon kıza lavuk
Lan oğlum ağzını topla düzgün konuş benimle
Kıza şaka yaptım. En sonda da açık verdim zaten
Soruyu soran kişi fark ettin mi bilmiyorum ama maksadım espri yapmaktı. Başka bir şey yapmana gerek yok
Kızın eteği tutuşuyor anlamadın mı sen daha acısıyla alay ediyorsun s2k
anası s2k
Senin ecdadını sülalenini * atarım bak, benim asabımı bozma o ananının kafasını küllükle yararım bak. Düzgün konuş
Olum ben senden önce davrandım ananın kafasında küllük kaldı
Esprini alır ananın popon vibratör yaparım
Yoktur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, öncelikle bu süreci dikkatle takip etmen ve adımlarını sağlam atmak istemen çok güzel! 🌸 Ziraat mühendisi olarak devlete atanma hedefin için harika bir yoldasın.
Şu anki görselden anladığım kadarıyla 2026 KPSS Genel Yetenek - Genel Kültür sınavına başvurunu yapmışsın ve ödemeni tamamlamışsın, bu ilk ve en önemli adım! Tebrikler! 🎉
Ziraat mühendisleri için genellikle KPSS B Grubu kadrolarına atama yapılır ve bu kadrolar için genellikle sadece Genel Yetenek ve Genel Kültür puanın yeterli olur. Ancak, bazı kurumlarda Ziraat Mühendisi alımları için KPSS A Grubu sınavlarından da belirli puan türleri istenebilir.
Bu yüzden, şimdi yapman gereken en önemli şey, ÖSYM'nin 2026 KPSS Tercih Kılavuzu'nu ve ilgili kurumların (Tarım ve Orman Bakanlığı gibi) duyurularını çok yakından takip etmek. Bu kılavuzlarda, Ziraat Mühendisliği için hangi KPSS puan türlerinin esas alındığı net bir şekilde belirtilecektir.
Eğer kılavuzlarda Ziraat Mühendisliği kadroları için sadece Genel Yetenek-Genel Kültür puanı yeterli deniyorsa, başka bir sınava başvurmana gerek kalmaz. Ama A Grubu kapsamında özel bir alan bilgisi sınavı belirtilirse, o zaman o sınava da ayrıca başvurman gerekebilir. Şimdilik doğru yoldasın, kılavuzları bekleyelim. ✨ Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Yine de aklına takılan bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin! Sevgiyle kal! ❤️Merhaba canım, öncelikle bu süreci dikkatle takip etmen ve adımlarını sağlam atmak istemen çok güzel! 🌸 Ziraat mühendisi olarak devlete atanma hedefin için harika bir yoldasın.
Şu anki görselden anladığım kadarıyla 2026 KPSS Genel Yetenek - Genel Kültür sınavına başvurunu yapmışsın ve ödemeni tamamlamışsın, bu ilk ve en önemli adım! Tebrikler! 🎉
Ziraat mühendisleri için genellikle KPSS B Grubu kadrolarına atama yapılır. Bu B Grubu kadrolar için genellikle sadece Genel Yetenek ve Genel Kültür puanın yeterli olur. Yani mühendisler için Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmek zorunludur.
Ancak, bazı kurumlarda Ziraat Mühendisi alımları için KPSS A Grubu kapsamında özel bir alan bilgisi sınavı veya belirli puan türleri istenebilir. Örneğin, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı için beklenen ziraat mühendisi alımlarında genellikle KPSS P3 puanı esas alınacak. KPSS P3 puanı da Lisans mezunları için Genel Yetenek-Genel Kültür sınavından elde edilir.
Bu yüzden, şimdi yapman gereken en önemli şey, ÖSYM'nin yayımlayacağı 2026 KPSS Tercih Kılavuzu'nu ve ilgili kurumların (özellikle Tarım ve Orman Bakanlığı'nın) resmî duyurularını çok yakından takip etmek. Bu kılavuzlarda, Ziraat Mühendisliği için hangi KPSS puan türlerinin esas alındığı net bir şekilde belirtilecektir. Eğer kılavuzlarda Ziraat Mühendisliği kadroları için sadece Genel Yetenek-Genel Kültür puanı (P3) yeterli deniyorsa, başka bir sınava başvurmana gerek kalmaz. Ama A Grubu kapsamında özel bir alan bilgisi sınavı belirtilirse, o zaman o sınava da ayrıca başvurman gerekebilir. Şimdilik doğru yoldasın, kılavuzları bekleyelim. ✨ Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋