6 gü

YKS sonrası mezuna kalanlar evde fazlalık hissiyle nasıl baş ediyor, aile baskısını nasıl yönetiyorsunuz?

Merhabalar, aslında çok genel bir sorun bu fakat yaşanınca baya etkiliyor insanı. Şimdi 12. sınıfı yeni bitirdim YKS'ye girdim istediğim gibi geçmedi ama yine de aşırı kötü değil yaklaşık sonucum. Yani 20 binin altında bir şey istiyordum fakat 50-60 bin civarı sıralama gelecek gibi bu yüzden bir sene mezuna bırakacağımı söyledim. Yaklaşık 15 gündür evdeki fazlalık hissini yaşıyorum klasik olur ya hani yediğin şeylerin göze batması işe girip çalışmanın beklenmesi falan gibi şeyler. Ben de yapısal olarak buna katlanamam gurur mu dersiniz kibir mi onu bilmem o yüzden evden çıkıp yaşlı bir akrabamın yanına yerleştim bu çözüm değil biliyorum çünkü burada da durum farklı değil ama en azından daha hazmedilebilir. Hani öyle berduş biri değilim okuduğum lise Türkiye'nin en iyi 20 lisesinden biriydi bu sene hedefsiz biriydim o yüzden olmadı ama seneye ben ilk 10 bin hatta belki de derece yapabileceğimi biliyorum fakat ailem bunu anlamıyor haklılar da aslında bu sene yapsana kanka madem o kadar iyiysen değil mi ama harbiden yaparım seneye inandırıcı değil biliyorum da harbi öyle işte. Durum böyle işte, hırs var içimde. Hiç çalışmadan girdim sınava neredeyse. Daha önceden bu durumları deneyimlemiş kişiler olduğuna eminim. Ne yaptınız siz?

YKS sonrası mezuna kalanlar evde fazlalık hissiyle nasıl baş ediyor, aile baskısını nasıl yönetiyorsunuz?