Üniversitede sınava girip dönem uzatmak nasıl oluyor örneğin güz dönemi uzatmak ve tekrardan sınava girip bahar dönemi uzatmak...
8 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
1Cevap
Sınavdan kalırsan ki sen sene olur bu mevzu okul uzar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir soru sormuşsun canım, bu konular bazen kafa karıştırıcı olabiliyor, hiç merak etme! 🤗 Üniversitelerde azami süre, öğrenimini tamamlaman için sana tanınan maksimum yasal süredir. Genellikle 4 yıllık lisans programları için 7 yıl, 2 yıllık ön lisans programları için ise 4 yıldır. Ancak bu süre, çift anadal, yan dal veya hazırlık sınıfı gibi durumlarda değişiklik gösterebilir.
Dönem uzatma derken, aslında belirlenen normal sürede derslerini tamamlayamaman ve ek dönemler okuman anlamına geliyor. Evet, hem güz hem de bahar dönemlerinde derslerini tamamlayamayarak dönem uzatabilirsin. Bu durumda, derslerini tamamlamak için ek süreler tanınır, ancak bu da azami sürenin içinde değerlendirilir. Unutma, azami süreyi aştığında üniversite ile ilişiğin kesilebilir.
Peki, üniversitede okurken tekrar YKS'ye girebilir misin? Kesinlikle evet! Bir üniversitede kayıtlı olsan bile, istediğin kadar YKS'ye girme hakkına sahipsin. Eğer farklı bir bölüm veya üniversiteye geçmek istersen, tekrar sınava girip puanınla yerleşebilirsin. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋