Üniversite okurken tekrar üniversite sınavına girmek?

Arkadaşlar ben işletme (ingilizce) 1. sınıf öğrencisiyim 1 sene hazırlık okudum ve hazırlığı başarıyla geçtim ben hazırlıkta ingilizceyi biraz toparlarım 1. sınıfta da yavaş yavaş iyice öğrenirim düşüncesindeydim ama hazırlıktaki ingilizce normal konuşma ingilizcesiymiş işletmeyle falan hiçbir alakası yok hatta lisede çoğunu gördük o konuların, ben şimdi 1. sınıfta çok zorlanıyorum 2-3 dersten hiçbişe anlamıyorum bile. Bu bölümde elimden geleni yapmaya çalışacam ama diyelim ki olmadı yapamadım alternatiflerimi ayarlamaya çalışıyorum kafamda birkaç soru var yardımcı olabilecek varsa bir bakabilir mi?

1) İngilizce bölümden dilekçe vererek veya başka şekilde yine okuduğum üninin türkçe bölümüne geçiş yapabilir miyim? Nasıl?
2)Üniversite okurken üniversite sınavına girmem üniversitemi etkiler mi? Yani sınava girersem bu bölümden çıkarılma gibi bişe söz konusu mu?
3) Aslında üni giriş puanıma göre puanım yettiği yerleri yazabiliyormuşum 50bindeydim yani yine işletme, iktisat falan yazmam gerekecek ben fen sınavına girip şansımı denemek istiyorum hani mühendislik falan tuttururum belki diye 250- 260 puanla bile alan mühendislik bölümleri var tabi işletmeye her türlü kesin gözüyle bakıyorum 1. sorumdakini yapabiliyorsam zaten puanım kötü de olsa farketmez sizce bu mantıklı mı?

Şimdiden çok teşekkürler :)
Üniversite okurken tekrar üniversite sınavına girmek?