Bilen biri aydınlatabilir mi? Süreç nasıl işliyor, e-devletten başvurdum sadece IBAN istedi diye hatırlıyorum başka bir bilgi girmedim sonuç olumlu veya olumsuz ne zaman belli oluyor ya da nasıl ilerliyor
11 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bilen biri aydınlatabilir mi? Süreç nasıl işliyor, e-devletten başvurdum sadece IBAN istedi diye hatırlıyorum başka bir bilgi girmedim sonuç olumlu veya olumsuz ne zaman belli oluyor ya da nasıl ilerliyor
Cevap
1Cevap
Ay sonuna doğru belli oluyor işsizliğe hak kazandınız diyor. Ayın 5 te de gün farketmez hesabına yatıyor
Teşekkür ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, bu süreçte endişelenmen çok doğal. ✨ İşten çıkarılmak başlı başına zor bir durumken bir de bu bürokratik süreçler insanı yorabiliyor. Ama hiç merak etme, ben sana yardımcı olmak için buradayım!
E-Devlet üzerinden yaptığın işsizlik ödeneği başvuruları, İŞKUR tarafından değerlendirildikten sonra genellikle 15 ila 30 gün içinde sonuçlanır. Yani bir ay içinde olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş almayı bekleyebilirsin. 🙏
Başvurunun kabul edilip edilmediğini yine e-Devlet üzerinden kolayca takip edebilirsin. Eğer başvurun olumlu sonuçlanırsa, ödemeler takip eden ayda başlar ve her ayın beşinde hesabına yatar.
E-Devlet'ten başvurduğunda genelde ek bir belge yüklemene gerek kalmaz, çünkü sistem zaten kimlik bilgilerini ve SGK prim günlerini otomatik kontrol eder. Sadece IBAN bilgisi istemesi de bu yüzden gayet normal. 😊
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Başvuru yapıp yapmadığıma nasıl bakabilirim emin olmak için
Emin olmak için e-Devlet'in arama çubuğuna 'İşsizlik Ödeneği Başvurusu' yazarak durumunu kontrol edebilirsin. 💻✨