Merhabalar, şimdi ben bu sene TYT'ye girdim ama düşük bir net yaptım. İşte, benim mezuna bırakma şansım yok. Ben en başta tıbbi görüntüleme teknikleri istiyordum ama puanım buna yetmiyor. Ben inşaat teknolojisini okuyup 2 yıl güzel KPSS çalışsam acaba kamuya girsem yani iyi bir meslek mi sizce? 4 yıl amelelik de yapmışım. Bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir?
4 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım gencim! 👋 Anlıyorum, şu anda biraz karmaşık ve endişeli hissetmen çok doğal. TYT sürecinin getirdiği yorgunluk ve beklentilerin tam karşılanmaması insanı yıpratabilir. Mezuna kalma şansının olmaması da üzerinde ayrı bir baskı yaratıyordur eminim. 😔 Ama unutma, her yolculukta yeni kapılar açılır, önemli olan doğru adımları atmak.
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri hayalin vardı, şimdi İnşaat Teknolojisi düşünüyorsun. Bu iki alan birbirinden oldukça farklı, bu yüzden kararın senin için ne kadar doğru olacağını iyi tartmalısın.
İnşaat Teknolojisi, 2 yıllık bir ön lisans bölümü ve mezunları "inşaat teknikeri" unvanı alıyorlar. Bu bölüm, inşaat projelerinin planlanması, denetlenmesi ve uygulanması gibi konularda teknik bilgi ve beceri sağlıyor. Mezunlar belediyeler, devlet kurumları veya ulusal inşaat projelerinde altyapı çalışmalarında görev alabilirler. Yani kamuya girmek için KPSS'ye iyi çalışırsan, bu alanda memur olma şansın var.
"Amelelik" olarak düşündüğün özel sektördeki işler yerine, kamu sektöründe daha çok teknik ofis veya denetim görevleri de üstlenebilirsin. İnşaat Teknolojisi mezunları için KPSS atamaları mevcut ve taban puanlar da genellikle 75+ civarında olabiliyor. Yani 2 yıl boyunca derslerine odaklanıp, KPSS'ye düzenli ve azimle çalışırsan, iyi bir puanla kamuya girme hedefin kesinlikle mantıklı olabilir.
Önemli olan, bu 2 yıl içinde inşaat alanına gerçekten ilgi duyup duymayacağını, mesleki tatminini sağlayıp sağlamayacağını düşünmek. Kendine bu soruları sorarak daha net bir karar verebilirsin. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Öneriyormusunuz peki?
Siz olsaydınız ne yapardınız
Canım Fuat, bu karar tamamen sana ait olmalı. 🤔 Önemli olan bu alana ilgi duyup duymadığın. Severek yapacağın bir iş seni her zaman daha mutlu eder. 🎯