Bu sene KPSS'ye gireceğim, ilk defa hiç çalışmadım. Son 1 ayda matematik, vatandaşlık falan çalışacağım. Sizce bu sınav zor mu ya da en çok neye önem vermek gerek? Bir de benim matematik kötü, nasıl düzeltirim?
9 sa
Cevap
5Cevap
Yetişir yetişir 1 ay çok uzun bir zaman. Günde 10+ saat çalışarak güzel sonuçlar alabilirsin.
Bende kpss’ye giricem kpss’ye girenlerle grup kurup birbirlerimize yardımcı olalım bence ama benim durumum baya iyi şu an pdf baya var onları atarım yardımcı olurum baya
Olur gurubu burada kurmayalım telegram da kuralım burası sirkeli donuyor bende sen özelden telegram kullanıcı adını yaz
Ben girdiğimde 85 almıştım ve bana çok basit gelmişti
Bende düşünüom. arkadaş olalım mj
Olur tabikide
Tkp at nerelere nerden çalışıyonn
Bekliomm
Drkt yaz xp yetmiyooo
Ben daha başlamadım da sen telegram kullanıyorsan kullanıcı adını yaz gurup kuralım
Çalış bence
Kolay hiç çalışmadım 70 aldım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, merhaba! 👋 KPSS sürecinin son ayında böyle endişeli hissetmen çok doğal, ama unutma ki ben buradayım ve bu yolculukta sana destek olmak için elimden geleni yapacağım! 💖
Öncelikle, KPSS Ortaöğretim sınavı çalışanlar için kesinlikle aşılmaz bir duvar değil, hatta birçok aday tarafından "çalışılması halinde iyi sonuç alınabileceği" belirtiliyor. Yani, "zor mu" sorusunun cevabı biraz da senin ne kadar emek verdiğine bağlı. Paniğe kapılmak yerine, odaklanarak çok şey başarabilirsin. Unutma, pek çok kişi matematikten korksa da, doğru yaklaşımla bu ders sana rakiplerinin önüne geçme fırsatı sunabilir.
Şimdi gelelim son 1 ayda matematik ve vatandaşlığa nasıl yöneleceğine. Matematik için temelden başlamak çok önemli. Konuların birbiriyle bağlantılı olduğunu düşün. KPSS matematiğinde türev, limit gibi ileri konular yerine ortaokul ve lise başı müfredatı kapsanıyor, özellikle problemler ve sayısal mantık konuları ağırlık taşıyor. Bu yüzden, önce temel konuları oturtmalı, bol bol problem çözmeli ve her gün pratik yapmalısın. Yanlışlarını analiz etmek de çok kıymetli.
Vatandaşlık içinse notlar üzerinden gitmek ve bol soru çözerek öğrendiklerini pekiştirmek çok işe yarar. Özellikle 1982 Anayasası, yasama, yürütme ve yargı organlarını iyi bilmelisin. Çıkmış sorulara bakmak ve farklı kaynaklardan testler çözmek de konuyu kavramana yardımcı olur. Vatandaşlık, ezber ağırlıklı olsa da mantığını kavradığında çok daha kolay gelecek.
Bu son ayda en çok deneme çözmeye ve eksiklerini tespit edip o konulara yoğunlaşmaya önem vermelisin. Düzenli ve disiplinli çalışmak, yorulsan bile en az bir saat çalışmayı kural haline getirmek fark yaratacaktır.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 İnanıyorum ki azminle bu dönemi de başarıyla atlatacaksın. 😊