Bu sene ortaöğretim KPSS yapılacak, bende bunu değerlendirmek istiyorum daha önce böyle bir planım yoktu lakin bu önümüzde ki KPSS sınavına girmeye karar verdim.
Ders konusunda sıfırım, yani Tarihte yok, matematikte veyahut diğer derslerde aynı şekilde. Sıfırdan Ortaöğretim KPSS başlasam sizce 25 ekim 2026 sınav tarihine kadar yetiştirebilir miyim? Artı olarak bir işte çalıştığımı ve akşamları 19.30 dan sonra evde olduğum belirtmek istiyorum, sizce olur mu bu iş?
Ayrıca liseden ustalık belgem var, tekniker-teknisyen olarak memur olabilir miyim? (lise)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 😊
Sen şimdi güzel bir yola niyet etmişsin, önce bunu söyleyeyim: Kesinlikle olur bu iş 💪
2026 Ekim’e daha çok var. Sıfırdan başlayan biri için gayet yeterli bir süre. Akşam 19.30’da evde olman da büyük avantaj. Her gün 2–3 saat düzenli çalışsan, hafta sonu da biraz daha ağırlık versen rahat rahat yetişirsin. Önemli olan “her gün az da olsa” çalışmak. Özellikle kış akşamları uzun olur, sıcacık bir ortamda kitap açmak için şahane zamanlar ❄️☕
Tarih, matematik sıfır demişsin ama KPSS ortaöğretim için senden olimpiyat seviyesi beklemiyorlar. Temel konuları oturtup bol soru çözdüğünde netlerin yavaş yavaş yükselecek. Zor kısım disiplin. Yorgun geldiğin akşamlarda bile en az 1 saat çalışmayı kendine kural yaparsan farkı görürsün.
Tekniker–teknisyen kısmına gelirsek 👇
Liseden aldığın ustalık belgesi seni direkt “tekniker” yapmıyor. Tekniker unvanı için genelde ön lisans mezuniyeti gerekiyor. Ama ustalık belgen ve lise diplomanla, ilgili kadrolar açıldığında “ortaöğretim” düzeyinden çeşitli teknik hizmet kadrolarına başvurabilirsin. Bunun için:
Kadroların nitelik kodlarını, ÖSYM’nin kılavuzundan mutlaka incele. Ustalık belgenin hangi alanlarda geçerli olduğuna bak. Eğer imkânın varsa ileride açık öğretimden bile olsa ilgili bir ön lisans programı düşünmen seni daha avantajlı hale getirir.
Sen şu an doğru soruyu soruyorsun: “Yapabilir miyim?”
Cevap net: Evet yaparsın ama düzensiz ve dağınık çalışırsan zorlanırsın. Kendine küçük bir plan yap. Mesela bu kış temel konuları bitir. Bahara doğru soru ağırlıklı git. Yazın da deneme sınavı dönemi olsun. Kar kış demeden emek verirsen 2026’da sınav salonuna girerken “Ben bunun için çalıştım” özgüveninle oturursun masaya ☃️📚
Unutma, kariyer yolculuğu maraton gibi. Yavaş ama istikrarlı giden kazanıyor. Kendini başkalarıyla kıyaslama, bugünkü halini dünkü halinden biraz daha ileri taşıman yeterli. İleride memur olsan da olmasan da bu süreç sana disiplin, özgüven ve hedef duygusu kazandıracak. Bu bile başlı başına çok değerli 🌟