Güncellemeler
+1 yıl
Kasım 1 de 23 olacağım arkadaşlar ilgi alakanız için teşekkürler :) İnşallah kazanırız hepimiz bir şeyler kazanıpta atanırızda
Hayatımda hiç ders çalışmadım ama artık çalışmam gerekiyor sanırım.
Bu iş böyle olmaz yani demekki okumak gerekiyor :)
İlk iş olarak istihbarat toplamalıyım durumu analiz etmeli ve karşılaşabileceğim şeylerin güçlü ve zayıf yönlerini öğrenmeliyim bu soru da atılan ilk adımdır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Bende hazırlanıyorum adam akıllı bu sene çalışacağım bakalım
Sen önceden hiç çalıştınmı peki ders ben şimdi araştırıyorum bakalım tam bilmiyorum
Evet az çok temelim var sadece düzenli calişmamistim
Senin iyimiş temelin varmış sen başarabilirsin belki de ya ben :D
Deneme çözmeye çalıştım işte bayağı bir bilmediğim var benim
kimyada mol diyor fizikte bilmem ne diyor yabancı kavramlar benim için
Hedefe göre değişir o ne istiyorsun sen
Ben her mesleği yapabilirim bu konuda bir endişem yok sadece şu sınavı kazanmak istiyorum.
Sen ne düşünüyordun
Şu anda çalışmaların nasıl gidiyor, bende sınava gireceğim inş.
Şu an strateji oluşturmaya çalışıyorum sende benim yaşıtımsın geç kalmadık başarırız
Ne tür bir strateji acele etsen iyi olur bu arada dhhs
Sanırım benimde acele etmem gerekiyor 🙂
Akıllılar savaşmadan kazanır cahiller dövüşerek kazanmaya çalışır :D
Önce bi mesleğimi bulmam lazım kişiliğime uygunmu vs sonra tyt ayt bölümlerini filtrelemem lazım hocaları filtrelemem lazım öncelikleri belirlemem lazım
Beklentiye göre denge kurmam lazım bunlar hemen olmuyor kendimi hiç sıkıntıya sokamam
Yani bu konu hakkında nacizane akıllılar düşünerek hareket eder yani savaşmak yerine temkinli adımlarla sakince ilerlerler, cahiller sadece kendilerini duyarlar ve düşünmeden hareket ederler bence sen bu konuda ne düşünüyorsun bu söz bana bunu açıklıyor ahahah
:d
Ne oldu djndjs
Her türlü eleştiriyi yorumu başkalarının dediklerini vs dikkate almak gerekir bir yerlerde yanlış olabiliriz
Neden öyle baktın djnsjsjwjsjsjwkkwmwiwkkw
Dediğini haklı görüyorum haklısın
Yani-
çok hızlı yazıyorsun
Aynı şeyleri düşünüyoruz o halde güzel akakka
Sende djejjw
Ben bilgisayardayım sen telefon ile yazıyorsan helal olsun :D
AA sağol bu arada ben 18 yaşındayım 😃
sen gençsin o yüzdendir
:d.
derslerin nasıl
Liseyi açık ogretimden devam ettiriyorum bende normalde hiç çalışmadım ama aklım başıma geldi senin anlayacağın 😃
açık öğretimden okurken nabıyodun niye açıktan okudun daha yaşın 18
Çok uzun hikaye biliyormusun.
Bilmiyorum
Yemin et djndjdjs
yemin ederim gerçekten bilmiyorum
Dkdksk rota oluşturdunuzmu sınav için
Yks gircem işte
Ders çalışma programı anlamında sormuştum
e postayı unuttum buldum buna cevap yazacağım şimdi
ben buna cevap yazmamışmıydm ya neyse
işte şimdi aceleye almıyorum yavaş yavaş stratejileri oturtmaya çalışıyorum senin bir planın var mı?
varsa bakmak isterim fikir olur
Özür dilerim üstteki yazdıklarını şimdi gördüm, o halde adım adım ilerlemelisin ben basit bir temel oluşturdum tabi bahdesebilirim
bahset herkes öğrensin senin bilgileriini :)
Estağfurullah
Ben dil bilimi okumak istediğim antik diller tarih aşırı hoşuma giyor yaşam tarzima da uygun bir meslek olarak filologluk istiyorum
antik dil konuş bakayım
İşte üni de eğitimini almam gerekiyor ya djsjjs
Yaparsın önceki filologlar yaptı sende yaparsın
Teşekkür ederim senin hoşuna giden bir alan var mı
Yani okulda ders dinlerken tarih dersi ve felsefe dersi az da olsa coğrafya dersi bence güzel dersler
Kimya, fizik, biyoloji ise kötü :D beğenmem
😃😃
Öncelikle ilgi alanlarını gözet sonra eleye eleye gidersin kolaylaşır senin için
Övülmeyi severim :D
napim
Ama belli olmuyor gerçekten mesela ben matematik dersinden aşırı zevk alıyorum fakat dil bölümü istiyorum çunki o alandaki meslekler beni daha çok yansıtıyor belli olmaz yani
ben bak yorum yazdım buna silinmiş senmi siliyon :D
Ben silemem ki, yorumlar yapıldıktan sonra sitenin kendisi hariç kimse silemez
o kadar hızlı yazıyoruzki demekki birbirine girdi her şey
Hayır, suçu bana atma hemen jdjs
yok ya sırasını diyorum ben mesajı atmadan öncekigibi değil neyse :D
mesajlar o kadar çok olmuşki aşşağı zor iniyorum rahatsız etmeyim
Benim giresim var ama çalışasım yok üniversite mezunuyum
Bende mecbur artık girip kazanmam lazım
Çevrem onlarla dolu😁
Çevre dolu :D artık herkes okuyor :)
Herkes okur ama herkes atanamaz
@aysimayyyyyyyy İyi diyelim iyi olsun iyiyi çekelim
herkes burada mallaşırken ben ders çalıştım
Bittimi sınav süreciniz
çoktan
Anladığım kadarı ile bize sinirlendiniz :D ve siz kazandınız sanırım
yani sınav zamanı gerçekten buralara girsem o sınavdan bi b0k beklemezdim çalışmaya başladığınız zaman artık sınav bitene kadar unutacaksınız sosyal medya siteleri falan
Çok haklısınız beklentim yüksek değil yani kazanırım herhalde :)
Kaç yaşındasin
23 olacağım
Bu sene mi 23 olacan
evet Kasım 1 de
Bende senin gibiyim 24 ünde üniversite ye başlayacam geç kalınmış hissi var bende
niye geç olsun :D
Hedefin ne?
Hedefim özel sektörden kurtulmak devlete sırtı dayamak d
Bende öyle
Başarılar rakip
Ölmezde sağ kalırsam inşallah 3. Girişm olacak sınava
yuh :)
İlk sene hazırlanırken ailem rahatsızlandı hastahanede geçirdim vaktimi. Gelmesine rağmen durumdan ötürü göndermediler ki gidemezdim. Bu yılda işte çalıştım o kadar ağır şartlarda çalıştım ki geç başvurulara yetiştim. Ayt param yatmadı tyt girmek zorunda kaldım sadece. Psikolojikmen ve fiziksel olarak çökmüşken hiç yuh diyemiyorum kaldırabilip çalışırsam bu yıl adam akıllı ilk adam akıllı çalıştığım sınavım olacak 🙂
İlk sene ailen rahatsızlanmış öncelikle geçmiş olsun şifalar bulsunlar.
Gelmesine rağmen durumdan ötürü göndermediler demişsin, yani kazandın herhalde?
O yıl işe girmişsin ağır şartlar altında çalışmışsın bilirim bende 24 suriyeli arasında 10 saat hamallık yaptım 1 sene. Ayt paranın yatmaması kötü olmuş tyt ile girdiğin sınavda kurtarmadı sanırım.
Tabiki duruma bağlı olarak çöküş başlamış, bu sene attığın adımlar ile umarım kazanırsın.
Ben yuh dedim ama işte olayın arkası var demekki öyle bilmeden yuhlamamak lazım.
Valla zoruma gidiyor 2,5 mn yeri yazdım şansıma fırlamıs yukarılara allahhın dağındaki okul yeter ki gideyim dedim oysa.
Kalbimden istmedim hiçbirini ama Allah biliyor ek tercih desen ölü zaten. Nasip değilmiş sadece tek başına kat etmek çok zor. Daha zor durumda olan vardır tabi ama ben tek başıma aşıyorum sorunları. Zoruma en çok giden valizli paylaşımlar 🥲 bir sene daha çöp iyi yandan baksamda yüreğim buruk baya maalesef ki.. önemi yok ya ben alışığım herkes yargılar öncesinde normal yani. Ne diyeyim Allah sonumuzu hayır etsin tükenme kafasından çıkıp çalışmaya başlasam bir o yetecek. Sen nasıl çalışıcaksın peki bu yıl
Ben şimdi olayların zorluklarına vs takılmayacağım. Strateji geliştirmek istiyorum.
Şu an kafamda hangi mesleği yapacağım sorusu var, bu nedenle ders çalışmaktan önce bu tarz konuları ele alıp netleştirmem gerekli.
Nereye yumruk atacağımı bilmeden boşa yumruk sallamayı sevmem.
Diyeceğimki sen busun böyle birisin tahammül seviyen yüksek bu mesleği kaldırabilirsin üstesinden gelebilirsin. Bu meslekte çalışma süresi 8 saat sen zaten 10 saat 11 saatlere alışmış birisin dolayısı ile bu senin için avantaj, sen önceden şu kadar kazanıyordun şimdi bu kadar kazanacaksın.
Bu işin içinde çok fazla zorluk var ama sen kendine eziyet etmeyide sevmezsin gibi filtrelemeler ile bana en çok uyan mesleği bulacağım.
Gireceğim youtube a orada hocalara bakacağım kim kısa net anlatıyor, bana göre anlatıyor benim anlayacağım şekilde tüm hocaların listesini çıkarıp eleme yapacağım.
Ardından dersleri dinleyip anlamadan başka konuya geçmeyeceğim
ardından testler çözüp öğrenimi kalıcı hale getireceğim
Şimdilik bu şekilde planladım bu 2024 yks hazırlanmasını 1 saat önce karar aldım.
Bir de aklıma güzel bir söz geldi
Akıllılar dövüşmeden önce kazanır, cahiller kazanmak için dövüşür. Bende onu yapacağım
Ben kazandım da takatim kalmadı ya. Tükendim ölücem diyip nasılsa hiçbirşşey yapasım gelmiyor bende ağır işlerde çalıştım. Az çok anlarım. İlk girdiğim işte part time diyip 12,14 saat çalıştırıyorlardı pozisyona göre bütün gün ayaktasın zordu. Benimde toparlanmam gerekte bakalım artık
Hayırlsı olsun iyi edersin plan yaparak. Ben sevdiğim hedeflediğimi değilde nasıl kurtulurum diye bir meslek arıyorum. Hem türkiye hemde yurt dışında yarıyacak bir diplomam olmasını isterim. Benim psikolojimin tükenmeyeceği bir meslek istiyorum
Sen ne istiyorsun neyi kazanmıştın gerçekten istediğin bölümmüydü?
şu an ne olacak ? Çalışmamız lazım ama bunun için kendimizi yıpratmamalıyız önemli olan akıllı verimli çalışmak unutmayalım.
Meslek seçerken herkesin korktuğu mesele de o zaten okuyup iş bulamamak boşa çalışılan dersler sıkıntılar
Değildi kimse tam anlamda istediği bölümü okuyamıyor misal benim 8,9 senelik hayalim hukuk ama mantıken boş. Savcı olmak istesen torpil bir ton iş. Çalış çalış yok sayıl. İşsizlik hat safha. Yurt dışı diploman yok. E niye ben 5,6 sene stajla birlikte kendimi helak edeyim öyle değil mi? Şimdi tıp okusan kendini yorsan daha mantıklı gerçektenn. şu an ise kendimi aşığ dil üzerine bölümler istiyorm veya kafamın rahat edeceği işler olabilir. Sayısal sevmem ama genelde ölçülerde bana aslında sayısalcısın analitik düşünce yapın var derler. Yazılım yazılım mühendisliği öneririm ama üniversite derslerine bakmadan tercih yapma yazılım odaklı dersleri fazla olan üniversiteler seçilmeli. Gidemedim ama üniversite bilgilerim çok. şu an ise şu hiç duygusu ve kendime gelememe halini aşarsam çalışacağım. Nereden tutarsam kar bana cidden tahamülüm kalmadı.
Okumadan da çok işi yaparım ben ama kafamı dinlemek için istiyorm artık. Var aklımda bir bölüm ama dillendirmek istemiyorum söyledikçe talep artıyor😂 yükseliyor puanı vs.
İyi analiz etmişsin durumları güzel.
Stratejide yapıyorsun bölümü söylememeler felan güzel helal sen kazanırsın yine
Ya sana tercihlerimi ve oranın taban sıralama puanlarını atsam hayret edersin. Saçma virgülden sonrası yüzünden gelmeyen yerler var ne garip. Söylerim istersen sana bölümü 😂 artık olmazsa kpss bir yer gelirse doğuda olsa em köşeue atsınlar beni gideyim o kafaya giricem
İnşallah kazanırız ya uğraşmak istemiyorum tükendim bu yıl bile belli değil kaldırabilir miyim bilmiyorum ama hayırlısı artık mecbur
Bir kere kazanmışsın ya zaten öncesinde 2 kerede girdin az çok bişey biliyorsun merak etme.
Bahsettiğine göre sen çok yüksek bir şey istiyorsun ben öyle anladım öncesindeki hayalin hukukmuş zaten muhtemelen iyi bişeydir doğu vs fark etmez bence meslek eline aldığın zaman mutlu eder.
Türkiye de herkes tükendi merak etme kaldıramazsan kaldırırlar mecbur yapacak bir şey yok.
Savaşmaya devam hayatta kalmalıyız
Bölümünü merak ettim fakat söyleme zaten puanı yüksektir gerçi ama stratejin için kalsın bu sayfaları binlerce kişi okuyor talep artar gündeme gelir hayallerin yıkılır yani
Çalışıyorum
Bende araştırna yapıyorum stratejimi belirlemeye çalışıyorum
karakter özelliklerimi yapacağım mesleğin karakter özelliklerini vs karşılaştrmaya çalışıyorum
şöyle bir laf geldi aklıma
Akıllılar dövüşmeden önce kazanır, cahiller kazanmak için dövüşür. Bende onu yapacağım
Evet
sende bendensin :D