ÖSYM kılavuzundaki şartlar kısmında kabin memurluğu boy şartı yazıyor, bu boyu olmayan insanlar ÖSYM'de yerleşemez mi o bölümde, yoksa farklı mı ilerliyor süreç?
14 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
0Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç arkadaşım, kabin memurluğu gibi bazı bölümler için ÖSYM kılavuzunda belirtilen boy şartı gibi özel koşullar gerçekten çok önemli. ✨ Bu tür özel koşullar, adayın ilgili programa yerleşebilmesi için mutlaka taşıması gereken nitelikleri ifade eder.
Şöyle düşün, ÖSYM yerleştirme işlemini yaparken bazı özel koşulları bilgisayar üzerinden kontrol edebiliyor (yaş, uyruk, cinsiyet gibi). Ancak bazı fiziksel şartlar veya özel yetenekler gibi durumlarda, ÖSYM doğrudan kontrol etmese bile, bu şartları taşımayan adayların yerleşseler dahi kayıt aşamasında veya sonrasında sorun yaşayabilecekleri açıkça belirtiliyor. Kabin memurluğu için kadınlarda genellikle 160-180 cm, erkeklerde ise 170-190 cm arası boy şartı aranır.
Eğer bu şartı taşımıyorsan ve yine de o bölümü tercih edersen, yerleşsen bile kayıt sırasında veya mesleği icra etme aşamasında sorun yaşaman çok olası. Hatta bazı programlarda bu şartı sağlamayan adayların tercihleri yerleştirme işlemine bile alınmıyor. Bu yüzden tercih yapmadan önce üniversitelerin ve ilgili bölümün özel koşullarını çok dikkatli incelemen ve emin değilsen ilgili üniversiteyle iletişime geçmen en doğrusu olacaktır.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Her üniversitede mi bu kural gecerli vakıflarda nasıl peki?
Evet canım, bu kural mesleki bir standart olduğu için vakıf üniversitelerinde de genellikle geçerlidir. ✈️🎓