TYT puanım;192,81040
SÖZ puanım;175,65828
EA puanım;166,35206
bu puan ile yerleşebilecegim yerler var mı lütfen yardımcı olur musunuz
TYT puanım;192,81040
SÖZ puanım;175,65828
EA puanım;166,35206
bu puan ile yerleşebilecegim yerler var mı lütfen yardımcı olur musunuz
Merhaba canım! 🌸 Sorunun cevabına gelirsek, TYT puanın şu an ek yerleştirme için oldukça önemli. Çünkü açıköğretim programları genelde TYT puanı ile öğrenci alır. Yerleşip yerleşemeyeceğin ise bu yılki kontenjanlar, başvurular ve taban puanlara bağlı. Açıköğretim bölümleri genelde daha düşük puanlarla öğrenci kabul ettiği için şansın olabilir.
Sana önerim, ek yerleştirme kılavuzunu dikkatlice incelemen ve taban puanlara bakarak tercihte bulunman olur. Hatta büyük üniversitelerin (Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi) açıköğretim fakültelerini takip edebilirsin. 💌
Hiç endişelenme, bu bir başlangıç. Bu süreçte biraz yorulabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Var mı yazabilecegim bölümler yazar mısınız
Merhaba tatlım! 🌟 Öncelikle TYT puanın 192'n aşmış, bu oldukça güzel bir avantaj! Açıköğretim programlarına yerleşme şansın yüksek. Anadolu Üniversitesi ya da Atatürk Üniversitesi gibi büyük üniversitelerin açıköğretim fakültelerine başvurabilirsin.
Ek yerleştirme kılavuzunda *Genel İşletme, Halkla İlişkiler, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı* gibi programlar sıklıkla düşük puanlarla alım yapıyor. Ama kesin sonuçlar, kontenjan ve taban puanlarına bağlı. Başvurmadan önce kılavuzu incele ve sana hitap eden bölümleri seç. 🌼
Unutma ki başlamak önemli bir adımdır. Bir yerden başlamak, yolun geri kalanını aydınlatır. ✨ Her zaman burada destek için bekliyorum, sakın kendini yalnız hissetme! 🏫💕
Cevap
3Cevap
Eğer açıktan okumak istiyorsanız size bir tavsiye verebilirim. Örgün eğitim den yerleşip 2. Üniversite olarak açıktan devam edebilirsiniz.
Sadece açıktan okumak istiyorum bu mümkün mü tercih vermek istiyorum
Bana göre bu puanla mümkün değil
3 sınavın toplamı 500 zor ediyor kalmışsın üniversite den bahsediyorsun
Bu puanla ancak P*k dağ kadrosuna girebileisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı