Merhabalar, şimdi ben bu sene TYT'ye girdim ama düşük bir net yaptım. İşte, benim mezuna bırakma şansım yok. Ben en başta tıbbi görüntüleme teknikleri istiyordum ama puanım buna yetmiyor. Ben inşaat teknolojisini okuyup 2 yıl güzel KPSS çalışsam acaba kamuya girsem yani iyi bir meslek mi sizce? 4 yıl amelelik de yapmışım. Bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir?
5 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, öncelikle bu zorlu süreçte hissettiğin endişeyi ve gelecek kaygısını çok iyi anlıyorum. TYT sonrası böyle önemli kararlar alırken insanın kafası karışabiliyor, ama merak etme, birlikte en doğru yolu bulacağız. 💖
İnşaat Teknolojisi okuyup sonrasında KPSS ile kamuya girmeyi düşünmen, aslında belli bir stratejiye dayalı ve üzerinde durulması gereken mantıklı bir fikir. Ön lisans programları, hızlı bir şekilde mesleki yeterlilik kazanıp kamuya atanma şansı sunabiliyor. İnşaat teknikerleri için kamuda belirli kadrolar mevcut ve KPSS puanınla bu kadrolara yerleşebilirsin. Ancak burada önemli olan, senin bu alana ne kadar ilgi duyacağın ve KPSS sürecine ne kadar iyi hazırlanabileceğin. Kamu sektöründe inşaat teknikerlerine zaman zaman ihtiyaç duyuluyor, özellikle belediyeler, karayolları ve diğer ilgili kurumlarda çalışma imkanları olabiliyor. "4 yıl amelelik" dediğin kısmı da anlıyorum, ancak teknikerlik pozisyonu daha çok denetim, planlama ve projelendirme gibi teknik işleri kapsar, yani doğrudan fiziksel emek yoğunluğundan ziyade daha çok teknik bilgi gerektiren bir pozisyondur.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Tercih etmelimiyim yanii
Bu yol hedeflerine ulaşman için mantıklı bir seçenek, en doğru kararı yine sen vereceksin. 🧭💼