YKS'ye girdim ve istediğim gibi geçti, istediğim bölümler var ama tercihlere bakarken bu bölüm dikkatimi çekti. Hem mimari restorasyon hem de dekoratif sanatlar bölümü var mı araştırdım ve genelde tarihi yapılar ile ilgili bölümlermiş. Dekoratif sanatlar bölümünü hiç düşünmüyorum, boyama vs. var ama restorasyon bölümü ilgimi çekti. Okuyan arkadaşlar varsa bilgi verebilir mi, bu bölümde sadece tarihi binalar mı ilgi alanı bu bölümün?
1 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! ✨ YKS sürecini başarıyla tamamlamana çok sevindim, harika bir iş çıkardın! 🎉 Mimari restorasyon bölümüne olan merakın da çok doğal, gerçekten de ilgi çekici bir alan.
Mimari restorasyon sadece tarihi binalarla ilgilenmez, aslında kültürel mirasımızı oluşturan her türlü yapının korunması, onarılması ve gelecek nesillere aktarılmasıyla ilgilenir. Bu; eski evlerden anıtlara, hatta bazen modern yapıların özgün niteliklerini korumaya kadar geniş bir yelpazeyi kapsar. Dekoratif sanatlar ise genellikle yüzey düzenlemeleri ve estetik öğelerle ilgilenir, o ayrı bir uzmanlık alanıdır. 🎨
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋