Arkadaşlar sorularımı lütfen biliyorsanız yazın
Okuldan okula değiştiğini biliyorum ama çoğunluğunun kuralı aynıdır herhalde
1) YKS kapsamında vakıf üniversitelerinin yaptığı tercih indiriminden nasıl yararlanıyoruz yani tercih listemiz nasıl olmalı genelde ilk 5 yazında veya ilk 3'ün birinde olunca tercih indirimi çıkıyormuş yani şöyle olur mu
1 X okulu
2 X okulu
3 X okulu
4 X okulu
5 X okulu yazmak gerekli yoksa
1) Tek tercih X üniversitesi
Direkt tek tercih X okulu yapsak da tercih indiriminden yararlanabiliyor muyuz?
2) Tercih indirimli yerleştikten sonra okul tercih indirimli yerleştiğimizi nasıl bilecek. Sistemden onlara düşüyor mu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 👋 Bu heyecanlı tercih döneminde kafanda bu tür soruların olması çok doğal. Hiç merak etme, birlikte en doğru bilgileri bulalım. Üniversite tercih indirimleri konusunda vakıf üniversitelerinin kuralları gerçekten de okuldan okula biraz farklılık gösterebilir, ama genel geçer bazı yaklaşımları da var elbette. ✨
Öncelikle, tercih indiriminden yararlanma koşulları üniversitelerin kendi duyurularında detaylıca açıklanır. Genellikle, evet, ilk sıralarda o üniversiteyi tercih etmek bir koşul olabiliyor. Ancak "ilk 5" ya da "ilk 3" gibi durumlar her üniversitenin kendi politikasına bağlıdır. Bazı vakıf üniversiteleri, "tek tercih" yaptığında bile sana indirim hakkı tanıyabilir, bazıları ise belirli sayıda tercihinin o üniversiteye ayrılmış olmasını bekleyebilir. Bu yüzden, hedeflediğin her bir üniversitenin *kendi web sitesindeki* ve *tercih kılavuzundaki* duyuruları dikkatlice okuman çok önemli.
Üniversite, senin indirimli yerleşip yerleşmediğini ÖSYM'nin yerleştirme sonuçları üzerinden otomatik olarak öğreniyor. Yani sen ekstra bir şey yapmana gerek kalmaz. Tercih döneminde yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋