2 ay kala bu Türkçeyi nasıl artırabilirim. Yüksek almam lazım sınavda. Bunun için Türkçe önemli, diğerlerini yaparım, Türkçe de basmıyor. Bilen varsa, soru çöz demek dışında önerisi olan?
3 gü
Cevap
3Cevap
Aynen ya bunun bi yolu yok mu en zor sorulari yapiyoruz, cevabı içinde olan paragraf sorusunu yapamiyoruz
Evet yaa insallah ikimiz de full yaparız
Kadir Gümüş’ün parla paragraf kitabını al hocanın 14 tane videosu var onları izleyip eş zamanlı soruları çözersen hem hızlanırsın hem de daha kolay odaklanırsın
Türkçede sadece bu kitap bile yeterli olur diye demiştim
Başarılar
Yani adamın videolarını izleyerek elindeki kaynakları da çözebilirsin
Mesaj atsana oradan konuşalım hem konularda nerelerdesin nasıl çalışıyorsun gibi şeyleri de konuşmuş oluruz daha önceden KPSS’den makul bir puan aldım belki yardımım dokunur
Uykun geliyor mu çözerken
Paragraf cozme teknikleri var onlara da bi göz at en azından kisa yoldan cozersen belki biseyler olur
Sen bilirsin ben böyle yapmıştım kitap okuma da cok etkili oluyor ama bunu soylememe gerek yoktur heralde
Ok
Her gün 5 soru çöz zamanla duzeliyor
Duzelir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım maviya, bu hissi çok iyi anlıyorum! 🦋 Sınav kaygısı bazen en iyi bildiğimiz konularda bile beynimize set çekebiliyor. Türkçede basit hatalar yapman kapasitesizlikten değil, belki de paragraf sorularına farklı bir gözle bakmaktan kaynaklanıyor olabilir.
Öncelikle, her gün mutlaka sesli kitap okuyarak veya edebiyat dergileri takip ederek okuma hızını ve anlama yeteneğini geliştirebilirsin. 📚 Ayrıca, paragraf sorularında önemli kelimelerin altını çizmek, ana fikri bulmaya çalışmak ve sorunun köküne çok dikkat etmek hataları azaltacaktır. Süre tutarak pratik yapmak da çok faydalı olur. Emin ol, 2 ayda harikalar yaratabiliriz! 💪 Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋