Paragraf sorularını çözmek için çok kitap mı okumalıyım yoksa çok sorumu çözmeliyim?
Cevabın nedir?
+1 yıltürkçede de ingilizcede de paragraf soruları yapma oranım iyidir pek kıtap okumam hatta hıc okumam paragrafı hıssedıp bu adam ne demek ıstıyor bu kadar cumleyle aslında ana fıkır bır cumledır onu bulmaya odaklan eğer soru ana fıkırse bı de paragrafa bağlı sorular oluyor ya önce soruları oku kı ne aradığını bılesın ona gore okursun bı de ust uste paragraf sorusu cozme araya başka sorular sıkıştır
038 Yorumla- +1 yıl
evet neden ki kırıcı yorum yapma yıkıcı yorum yaparım ha bilesin :)
- +1 yıl
hadi ya iyi bakalım beklerim aramıza çabuk bitir gel :) ben de bugün üye oldum can sıkıntısından biliyodum bu siteyi bayadır ama adı kızlar soruyor ya istemedim üye olmak işte bugün de olayım dedim :D ben de ingiliz dili edebiyatı okudum amerikan edebiyatı da görmüştük pek tarihleri olmadığından 4 sene çabuk geçer :) anca duydum seni teee nerelerdeyim :D
- +1 yıl
istediğin tüm sorulara açığım :) öğrencilerim alıştırdı saolsun aynı dkda 15 kişi aynı ilgiyi istiyo tenefüste :) akeyi de okuyablrsn tabi neden olmasın özelde çalışmak istersen iş fırsatları var tabi ama ben istedim ki sabit işim ve gelirim olsun bilirsin erkek milleti işte eve bakcaz ilerde :)
- +1 yıl
mezun olduktan sonra pedagojik formasyon alman gerekiyor öncelikle
- +1 yıl
ake okuyacaksın ya eğitim fakültesinde değil o fen edebiyat fakültesinde o yüzden öğretmen mesleğinin eğitimi diyelim kısaca eskiden bizim zamanımızda 3 ayda dahi alabiliyordun şimdi 1 seneye yaydılar formasyonsuz öğretmenliğe almıyorlar bir eğitimciler rahatsız bizden mezun çok bir de onlar mı gibisinden bir ara bakanlık kaldıracaktı formasyonu vazgeçtiler ondan hemen mezun ol al şu formasyonu hatta mezun olmadan da alabilyosun
- +1 yıl
bu kadar mıydı sorun ben de çok sandıydımdı :) sormıcaksan yatçam he sahurdan sonra uyumadım hiç 5 dkya cevap yaz :D
- +1 yıl
uyuyamadım sardı burası :D eğer akıllı telefonun varsa çok güzel programlar var ben indirdim beğendim de diğer dillere kaydım şimdi :) kelime ezberlemenin püf noktası o kelimeyi hafızana atarken bir şeyle ilişkilendirmen yani daha kolay hatırlatabilen bir resim olabilir kısa öykü olabilir bir cümle dahi olabilir bunları ben sınıfımda yapmıştım ve ezberledi keratalar :) resimle eşleştirme gayet akılda tutuyo ve bir cümle hakkında bir cümle yazmaya çalış hem anlamı olcak hem de ingce kelime içinde mesela irriate kızdırmak demek iri ted bizi çok kızdırdı gibisinden benim öğrencilerle beyin fırtınası yapıyoduk neler çıkıyodu neler :) bundan başka kelimeleri tekrar tekrar yaz ben mesela 5 kere yazdırıyorum bu şart çünkü ben de öyle ezberlemiştim... sonra kelime kutusu yap kendine önüne türkçesi arkasına ingilizcesi cizebiliyosan veya resim bulabiliyosan da yapıştır... bir tane daha solicem en çok kullandığın alanlara kücük kartların üstüne kelime yaz yapıştır odanın duvarına mesela
- +1 yıl
evet şu an ingilizce kelime kutusu yaptım duvara astım ve bütün kelimeleri 5 kere yazdım ama aklımda yine kalmıyor ya şu cümle kurma işini yapmadım birde kelimeleri ilişkilendirmedim onun dışında reading yaparak bir sürü kelime ezberledim ama readingdende sıkıldım 1 ay kaldı zaten durmadan reading yapıcaz dershane olsun okul olsun onun dışında şu iri ted işini yapmadım onu denemeliyim evet :D teşekkür ederim bu arada sorum olursa sorarım yine :))))
- +1 yıl
sor sor çekinme son bir ay kelimelere ağırlık ver ne kadar ezberlesen kardır bazen bir kelime bir soru olabiliyor ve seri denemeler çöz hangi dersaneye gidiyosun bilmiyorum ama ben els yayınlarını kullandım bizim zamanımızda 100 soruda 7 yanlış yapmştm ki çoktu o zor yayınlarda 3 falan yapıyodum geçen sene ydsye girdim yine 6 yanlış yaptım ki çok kelime eksikliği işte neyse sıkıntı yapma deneme çöz bol bol deneme çözerken de taktik uygula paragrafları ikişer veya üçer çöz araya çeviri diyalog sorularını sıkıştır stres yapma paragraftan önce soruları oku ne istiyo ona göre bak paragrafa tamam mı nerde yaşıyosun özel ders de verebilirim taktikler hiç olmazsa :)
- +1 yıl
bu sene yazıldım dershaneye dershanedede hep els kullanıcaz geçen sene okudada hep els kullandık ama ben els hiç beğenmedim reading kitabı dışında gerçekten hiç güzel bir kitap değil o kitabı kullanmama rağmen soru çözemedim snra akının kitaplarına başladım ve soruları çözmeye başladım ya tek sıkıntı kelime kelime iyi olursa hepsi iyi oluyor ingilizcede bunu fark ettim :D
- +1 yıl
niye saatte bir yorum yazıyon :) napıyon oralardaaa :) els gerçekten kaliteli sorar zordur yani ama yds yayınlarını da tavsiye ederim ydsye yakın sorular sorar onu da kullanmıştım akın yayınlarını bilmiyorum bol bol kelime ezberle o zaman resimli takılma buralarda :)
- +1 yıl
kendi sesini öyle dinlemen faydalı olur başkasından da dinleyip uyuyabilirsin çünkü gece boyunca o kelimeler farkında olmadan tekrar ederler sabaha kadar bir de sabah erkenden kalktığında kelime ezberlemeye bak çünkü beyin rüyadaki hızını hemencecik yavaşlatmaz bu benim teorim :) atabildiğin kadar at kelime
- +1 yıl
testte çünkü cümlede görüyorsun kullanımı ve öylece aklında kalıyor devam et aferin :) soru çözdükçe artıcak netlerin merak etme peki kaç net yapıyosun elsde mesela? skypetan mı devam etsek ben hep girmem burya unuturum sonra :)
- +1 yıl
aslında iyi de yapmışsın 1 ay kadar böyle olman güzel... kelimeye ağırlık ver ve takıldığın yer olursa üstüne git :) sorun olursa cevaplarım
- +1 yıl
Soran (18-24)
2saatŞikayet
evet şu an ingilizce kelime kutusu yaptım duvara astım ve bütün kelimeleri 5 kere yazdım ama aklımda yine kalmıyor ya şu cümle kurma işini yapmadım birde kelimeleri ilişkilendirmedim onun dışında reading yaparak bir sürü kelime ezberledim ama readingdende sıkıldım 1 ay kaldı zaten durmadan reading yapıcaz dershane olsun okul olsun onun dışında şu iri ted işini yapmadım onu denemeliyim evet :D teşekkür ederim bu arada sorum olursa sorarım yine :)))) ----- burada öyle yazmıştın ondan öyle dedim :) neyse halledersin o zaman 1 sene çoook uzun aynı tempoda devam - +1 yıl
sorun yok o zaman rahat ol eğer tatilde dahi böyle çalışabiliyosan (şımarıp bırakma çalışmayı) ooo maşallah sana :D kalpten gitme çok stres de yapma şimdiden çalıştığına göre belli çıta yüksek hangi ünivleri istiyosun?
- +1 yıl
dur hemen hostes olma :) var hostes olan arkadaşlarım hatta host da :D ben ona hostes desem de :) ama ingilizceyi tutturamayanlardı onlar diğer dillere gittiler biraz da mecbur kaldılar bak ünivler güzel bir şey diyemem ama sırf onlara gidicen diye sakın seneni yeme oldu öyle arkadaşlarım sonra pişman oldular havuzu geniş tut çıtayı indir azıcık
- +1 yıl
hedefleme demiyorum sadece oraları düşünüyosun diye bir seneni mahvetme diyorum :)
- +1 yıl
nedir bu batı hayranlığı ya :) maaşın olsun öyle de gezersin neyse hele bir kazan da sonra düşünürsün değişebilir fikirlerin
- +1 yıl
deluuu kız :) bu yaşlarda oluyo merak etme bende de vardı zamanında batı hayranlığı geçti :)
En İyi Cevaplar
çok kitap okuyanların görüşünüe katılmıyorum. bence bol bol soru çözeceksin. yanlışlarını neden ne şekilde yapıyorsun onun peşine düşş. kitap okumak için zaman gereiyor. bence zamanını kitaba değilde daha çok soru çaözmekle orantıla. yanlış yapa yapa mantığını kavrarsın kanaatindeyim
02 Yorumla
+1 yılCok okumak hizli okumak fasa fiso.. Okudugunu anlayarak okumazsan boku yersin. Basa donmek zorunda kalirsin ki paragraflar artik kol gibi bilimsel metinden alintilar bile oluyo o yuzden kavrayarak anahtar kelimeleri secerek oku sindire sindire ve tekrar bastan okuma okuduktan sonra 2-3 saniye hafif bir ozet gec aklindan siklara yonel. Ygsde 35e 5 yaptim:)
11 Yorumla
bence soru çöz. farklı soru tipleri görmen çok önemli zamanla mantığını kavrarsın. bir de hızlı okuma kurslarına katıl inan çok faydasını göreceksin hem çok hızlı okuyacaksın hemde okuduğunu hemen kavrayabileeceksin :)
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
22Cevap
+1 yılkitap okumalısın... paragraf soruları için düzenli bir şekilde oku birde paragraf sorularında kitap okumayanlarda yapıyor yani olay basit hızlı okumak için sadece kitap okuyorsun paragrafta her yeri okuma şıklarla doğru orantılı oluyor zaten cevap çıkıyor birde 2 kere en fazla bak soruya olmadı sınav sonuna at rahat kafayla yap
00 Yorumla
+1 yılbence çok soru çözerek olur, ben hiç kitap okumadım 2012 YGS türkçe sorularını bilen bilir
40 soruda 3yanlış 1 boş bırakmıştım :).
bir de ayrıntı düşünme şıkları okumadan aklında bir cevap oluşsun az çok :).00 Yorumla
+1 yılGörüp görebileceğin bütün derslerin bütün soruların içinde en kolay sorular paragraf sorularıdır. Adam sana yukarda cevabı veriyor aşağıda istiyor daha ne? (Yarın elektrik akımı çalışacak biri tarafından :( )
00 YorumlaÖnce soruyu okumanı tavsiye ederim.
Daha sonra paragrafı okursun..
Hatta sonradan soruyu tekrar okuyabılırsın.
Paragrafı başta okuyunca otomatık olarak cevap arayarak okuyorsun.00 Yorumlaçok kitap okumalısın, okuma ve idrak etme hızını sadece bu geliştirebilir. öte yandan paragraf sorusu çözmenin tekniklerini de sık soru çözerek kapabilirsin ancak, ikisi birlikte gitmeli.
00 Yorumla
+1 yılkitap kesinlikle. ama bu konu senin için çok önemliyse hızlı okuma ve anlama seminerlerine katılabilirsin veya kitapları var. ama seminer kesinlikle işe yarıyor denendi onaylandı :)
00 Yorumlaçok okumalısınız öncelikle. ki paragraf soruları diğerlerine bakıldığında daha basit geliyor bana nedense.
okuma alışkanlığınız bu soruna yol açıyor olabilir. bunu aşmanızı tavsiye edebilirim.00 Yorumla
+1 yılBen çok fazla kitap okuyorum ve paragraf sorularını çok iyi çözüyorum bence bol bol kitap oku faydasını göreceksin mutlaka
00 YorumlaÇok kitap okumalısın bol bol kitap okumalısın çözmekte zorlanmazsın. Eğer kitap okumadan çözmeye başlarsan zorluk çekersin.
00 YorumlaEger okudugunu anlamayla alakali problemin varsa oncelikle kitap oku, hizla alakaliysa test coz derim
00 Yorumlapragrafı okurken, okulu kazanıyordum 4 yıl okuyup bitiriyordum, okurken bir kız arakdaş ediniyordum, işe başlayıp ev araba alıyordum :) o pragraflarda neler yapmıyordum ki.
04 YorumlaFazla ama anlayarak güzel bir şekilde kitap oku. Git bir kütüphaneye kitap oku. Odanda masaya çök ders çalışır gibi kitap oku.
00 Yorumlaarkadaşım önce soruları zamanı takmadan çöz. Yani uğraş uğraş uğraş ağır ağır anlayarak çöz. Sonra hızlana hızlana deam edersin.
10 YorumlaBol bol kitap oku sorudan uzaklaşmadan düşün en büyük hata bu oluyor genelde
00 Yorumla
+1 yılKitap okuman hem test sorularını hem hayattaki sorunlarını çözmen için yardımcı olacaktır gülüp geçme diksiyonunu, olaylara bakış açını bile değiştiriyor benden sana bir tavsiye :)
00 Yorumla
+1 yılSoru çöz bence hem hızlı okuyup hem hızlı kavraman lazım.
00 Yorumla
+1 yılkitap oku azcık onlar en kolay sorular sadece kitap okumalısın her hafta 1 kitap mesela
00 YorumlaKitapla mitapla olmaz o soru çöz bol bol okuduğunu anla ve soruya dikkat ne sorduğu önemli ne istediği zaten onu cümlede yakalarsın
00 Yorumla
+1 yılBu saatten sonra kitap okumak bisey degistiremeyecegine göre bol bol soru coz
00 YorumlaÇok kitap oku dikkatini toplamayı ögrenirsin ve paragrafları hızlı okuyup anlarsın hemen :)
00 Yorumla
+1 yılokudugunu anlayıp kafanda kurgulaman gerek paragrafa göre :D
02 Yorumla- +1 yıl
işte o zaman şimdiden başla ben mesela ilk soru çözmelerimde sıkıntıdan ölüyordum zamanla alışıyorsun ama disiplin şart günde 30 paragraf yeterli ama isteyerek yap zorla degil
+1 yılbence soru çöz extradan bide kitap okuyarak vakit harcama
00 YorumlaKesinlikle kitap oku görüceksin farkı ;) sıradan bir roman bile bu farkı gösterir.
00 Yorumlaösym paragraf soruları saçma zaten çözersen anormalsin
04 Yorumla
+1 yılokurken insana gına geliyor zaten cevaba yer kalmıyor ki :)
00 Yorumla
+1 yılBence küçüklükten gelen bir alışkanlıkla çözülür paragraf soruları
00 Yorumla
+1 yılkitap okumak daha faydalıdır
03 Yorumla- +1 yıl
öneri yapabilecek kadar kitap okumuşluğum yok :D
her ikisinide yapman lazım canım
00 Yorumlaçok kitap oku soru çözmenin yararı olmaz
08 Yorumla
+1 yılohaa bense çözmeye bayılıyorum. s
00 YorumlaSoru çözmelisin. Önce soru sonra paragrafı oku.
00 Yorumla
+1 yılbende mat yapamıyorum Türkçe yapıyom :D
02 Yorumla- +1 yıl
işimiz zor :( nasıl üniversite kazanacaz :D
kitap oku günde 10 paragraf sorusu çöz bir de
02 YorumlaÇok Soru Çözerek Olmaz, Çok Kitap Okumakk Gerekir,
00 Yorumla
+1 yılBol bol oku. Etkisini görürsün.
00 YorumlaZekanı geliştirmelisin.
00 Yorumlaçok pratik yaparsan çözersin
00 Yorumlaİkisini de yapman lazım
00 Yorumlaçok soru çöz ve soruyu dikkatli oku cevap soruda