6 gü

Sürekli yetersiz ve değersiz hissetmek normal mi, bu suçluluk duygusuyla nasıl başa çıkılır?

Ben 1 sene mezuna kaldım, normalde YDT ile yerleşmek hedefimdi, çok büyük emek verdim ama sınav günü yaşanan bir durumdan dolayı sınavım geçersiz sayıldı. Aileme daha fazla yük olmamak için TYT ile babamın yönlendirmesiyle onun istediği bir bölüm yazdım. Zamanla bölümümü sevdim ve 4 yıllığa tamamlamaya, kendimi geliştirmeye karar verdim. Fakat o kadar kötü hissediyorum ki biri ne okuduğumu sorduğunda söylemeye utanıyorum çünkü karşı taraf "2 yıllık okuyor, öylesine okuyor, okumak için okuyor" diyecek diye, DGS için ortalamamı yüksek tutmam gerektiğinden kendimi çok sıktım. 3.8 ortalamam şu an ama yine de yeterli gelmiyor, alt tarafı bunu okuyorum, neden tam puan alamıyorum diye düşünüyorum sürekli. Ailem için üzülüyorum, ciddi bir emek sarf ettiler benim için ama onların umudunu boşa çıkardım. Bu haldeyim, günden güne bu yetersizlik ve değersizlik beni yiyip bitiriyor, aileme uygun bir evlat olamadığımı düşünmek, yük olduğumu düşünmek.
Sürekli yetersiz ve değersiz hissetmek normal mi, bu suçluluk duygusuyla nasıl başa çıkılır?