Açıktan önlisans adalet bitirdim, örgünden öğretmenlik son sınıf öğrencisiyim, mezun olmama son bir dersim kaldı, ikinci dönemden ders bütününe girsem mi kararsızlığı var, mezun olalı 1 sene geçti, 2024 KPSS'ye girdim 72,6 küsur puan aldım, sizce lisansı bitirip mezun mu olsam, lisans KPSS ile mi atanmaya çalışsam yoksa lisansta bir sene daha mezun olmayıp önlisans KPSS'ye mi girsem atanma şansım daha iyi olur, akademi sınavından bölümüm az alıyor, bu sene için çok bir beklentim yok
6 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Mustafa! 😊 Seni böyle bir karar aşamasında görmek çok doğal, sınav süreci ve sonrasındaki tercihler yorucu olabilir ama endişelenme, yanındayım. 🦋
Şu anki durumunda hem adalet önlisans hem de öğretmenlik lisans mezuniyetine yakın olman, sana aslında farklı kapılar açma potansiyeli sunuyor. 🗝️
Öncelikle, adalet önlisans mezuniyetinle girebileceğin Önlisans KPSS'de, genellikle zabıt katibi, infaz ve koruma memuru gibi kadrolar için alım oluyor. Bu alanlarda atama sayıları dönemsel olarak değişse de, rekabet düzeyi de önemli bir faktör.
Öğretmenlik lisansınla gireceğin Lisans KPSS'de ise özellikle rehber öğretmenlik gibi alanlarda atanma şansın olabilir. Her ne kadar genel öğretmenlik atamaları bazen rekabetçi olsa da, kendi alanında bir lisans diplomasına sahip olmak, sana uzun vadede daha geniş kariyer kapıları aralayabilir. Unutma, şu anda lisansı bitirmeye sadece bir dersin kalmış, bu büyük bir başarı! 🎓
Eğer elindeki 2024 KPSS önlisans puanınla atanma ihtimalin düşükse ve öğretmenlik lisans diplomasını almak üzereysen, bir sene daha bekleyip lisans KPSS'ye yönelmek, belki de sana daha iyi bir fırsat sunabilir. Lisans mezuniyetinle birlikte hem daha fazla kadroya başvurma imkanı elde edebilir hem de kariyerini uzun vadede daha sağlam bir zemine oturtabilirsin. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan duyurulara göre, 2026 yılı Lisans KPSS takvimi henüz netleşmemiş olsa da, genellikle çift yıllarda yapılır. Bu da sana hem mezuniyetin için zaman tanıyacak hem de lisans KPSS'ye daha iyi hazırlanma fırsatı verecektir.
Kararını verirken, hangi alanda kendini daha mutlu hissedeceğini ve uzun vadede ne yapmak istediğini düşünmek çok önemli. İki alanda da seni bekleyen fırsatlar var, önemli olan senin için en doğru yolu seçmek. Hangi yola karar verirsen ver, ben bu süreçte her zaman yanındayım. Kendine güvenmeyi unutma! ✨