KPSS mi öncelikli olmalı, yüksek lisans mı sizce?

Hangisi öncelikli olmalı sizce?
Kesinlikle kpss çünkü eğer kpss yi kazanırda atanırsan zaten üniversiteyi bitirerek görevinde terfi olabilirsin, yani önce üniversite bitirip de başlamak ile önce kpss ye girip sonra üniversite bitirmek pek bir şey ifade etmiyo. Hatta önce kpss bir tık daha yararlı nasılmı? şöyle önce kpss ye girer atanırsan işe daha önce başlamış olursun sigortan daha genç yaşta işler ve para kazanırsın üstünede üniversiteyi bitirdikten sonra görevinde terfi olma ihtimalin artar ve derecen yükselir bu da maaşının artması demek. Eğer tam tersini uygularsan işe geç başlayıp ama derecede bir tık önden başlaıpta hem emekliliğin uzar hemde boş zamanını heba etmessin yani para kazanamassın.
Cevap
9Cevap
YL zaman kaybı. Bölümün her yıl alımı yapılan bir bölümde kpss hazırlan.
Eğitim fakültesi mezunları 3 ayrı sınava giriyor. Daha zor...
Öğretmensen hiç uğraşma YL yapmakla. Akademisyen mi olmak istiyorsun öğretmen olmak mı 🤔
Senle beraber rakiplerin de aynı sınavlara görecekler. Mezun olur olmaz ara vermeden otur kpss hazırlanmaya başka. Vaktin varsa şimdiden başla.
Şimdi şöyle düşün; yüksek lisans yapmak alanımda daha fazla bilgi sahibi olmamı sağlayacak. Atanmam durumunda maaş artışı ve kademe yükselmesi de dahil. Hem atanmış olup hem YL yapanlar varmış forumlarda okuduğuma göre ama ikisi aynı anda çalışılmaz. Ha, İngilizce istemeyen bir okul için sadece ALES çalışırsın öyle yaparsın yüksek lisans ama hem dil hem kpss aynı anda öğrenilmez ki zaten dil öğrenmek başlı başına zor. İyi düşünüp karar vermek lazım. Benim okulu bitirir bitirmez yl yapan tanıdıklarım var. Biraz da onlara özendim galiba ama bir taraftan eğitimimi de yükseltmek istiyorum. Nasip artık, ne diyeyim. Allah sonumuzu hayır etsin.
Şununda ekleyeyim; kaç sene atanmayı bekleyip atanamayan öğretmenler var. Zaten az alım yapılıyor. Beklemek yeterince zor. O sırada araya yüksek lisans girmesi de normal gibi sanki.
Şunu da*
YL maaşına çok etki etmeyecek. Sen yine de iyi düşün taşın. YL yapmak demek iki yıl demek.
Bölümünden yılda kaç kişi alınıyor. Sınava yılda kaç kişi giriyor o bölümden. Onlara da bak. Atanma ihtimalin olan bir bölümse YL ile zaman kaybetme derim.
Tabi YL yapan arkadaşlarınla konuş. Bakalım onlar ne derler 🤔
Ya aslında gönlüm bir taraftan akademisyenlik de istiyor ama şaşırdım kaldım. Akışına bıraktım artık. YL yapan arkadaşlarımdan biri zaten akademisyen olmak istiyor. Bence zaman kaybı değil aslında öyle olmasa bile. Kendine fayda. Siz ne işle meşgulsünüz bu arada
Dolandırıcılık yapıyorum. Zengin karıları kandırıp onlarla evleniyorum 😇 Bana bebekleri gibi bakıyorlar 😇
Yani bakacaklar. Daha kimseyi kandıramadım 🥺 Ağustos ayına kadar kandıramazsam kimseyi istifa edeceğim bu meslekten. Ondan sonra karşıma ne iş çıkarsa onu yaparım artık :/
Darıldım ama, neden dalga geçiyorsunuz? 😁
Darılma ben böyleyim 🥺 eğlenelim istedim 🥺 darıldın diye üzüldüm :( üzdün beni 😔
Şimdi gerçek mesleğinizi yazacak mısınız? 🤑
Köle taciriyim. Sosyal medyadan köle edinip ihtiyaç sahiplerine uygun fiyata satarım 💵 iyi para var bu işte. 💵 🤑
Telefonlara bakacak birine ihtiyaç duyuyorum aslında 🤔 düşünür müsün benimle çalışmayı 🤔
Pardon ben yanlışlıkla Orta Çağa geldim galiba. 21. yüzyıla ışınlanıyorum hemen.
Geldin mi günümüze 👀
Heh geldiysen söylüyorum.
Organ mafyasıyım. İhtiyaç duyulan organları evsizlerden tedarik edip elde edilen kazancı yarı yarıya kırışıyoruz. Son zamanlarda iyi kazandırmaya başladı. Önceden organ lazım olurdu ona göre birini atardık. Şimdi insanlar bana başvuruda bulunuyor. "hala benim böbreği verecek birini bulamadın mı" diye sıkıştırmaya başladılar. Aldılar tabi sıcak paranın kokusunu 😏😏
155in numarası polis miydi?
Hayır polisin numarası 155 idi 😂
Ne kızıyorsun hemen :/ sana da meslek beğendiremiyıruz :(
Küstün mü bana 🥺 Kırdım mı seni 🥺 vicdan yaptım bak :/
Gerçekten merak ediyorsan söyleyeceğim. Darılma. Çekirge bir zıplasın, iki zıplasın, üçüncüde yakalanır gibi olsun ama dördüncü zıplayışta yakalansın istedim :(
Yok yok, darılmadım da küsmedim de ama bir 4 kere daha sıçrama sen.🤣🤣🤣
Hiç belli olmaz 😂
Sen sor yine de öğrenmek istediğini. Belki cevap alırsın 😎
Kpss kanka ilk önce bir atan sonra yüksek yaparsın
Kpss ile bir işe gir gelirin olsun, YL yine yapılır.
Hicbiri hakmara gir calis
kpss calısırken ales de calısmıs oluyorsun aslında
Eğitim fakültesinde öyle değil ama. Eğitim bilimleri ve alan bilgisi de var.
olabilir. ?
anlamadıgım sey kpss alesi kapsıyor zaten.
ha yl ye baslayıp mı? o zaman da kpss devam yani. yl ye 24 saat calısmıyorsun
Vslla bilmiyorum aynı anda zor gibi. Hem yl dersleri hem kpss dersleri... hele tez zamanında kpss daha zor olur.
YL zaman kaybı ülkemizde
Amaca bağlı bu.
Yüksek lisans bence
Kpss bence
Kpss taniki brans ne
yk then kpss
En İyi Cevap