İnstada bi paylaşım gördüm ortaöğretim KPSS'den masa başı memur olunmuyor diye katiplik hariç. Doğru mu bilmiyorum nasıl öğrenirim? Masa başı iş için KPSS'ye girecektim vazgeçsem mi bilmiyorum
7 gü
Cevap
6Cevap
En son mezun olduğun seviyeden sınava girebilirsin
Üniyi bırakmaya karar verdim. Bu yüzden ortaöğretim kpss ye girebileceğim başka seçenek yok. Masa başı çalışmak istiyordum kimisi devlet almıyor diyor kimisi alım var diyor kafam karıştı
Çift yıllarda memuriyet için sınava girebiliyorsunuz. Alım yapılıp yapılmayacağını bilemem🤷🏻♂️
Allah aşkına bilmediğiniz soruya niye cevap yazıyorsunuz o zaman?
Yahu devlet atama yapmıyorum dese ne yapabilirim ben
Veya 1milyon kişi atıycam derse.
Yani bana bağlı oömayan bi4şeyi doğal olarak bilemem
Bende onu soruyorum zaten devlet atamasını yapacak mı yapmayacak mı diye
Bilemiyorsan defol ne işin var bu sorunun altında
1 kişi atayacaklar hadi çalış
Dalga amaçlı söyledin ama haklılık payın var. 2024 atamalarına baktım. 5 bin kişiden sadece 155 kişi atanmış bunların 4 tanesi memur adı altında. Yani ne desem bilmiyorum puanlar maks 85 ama 4 kişi nedir... zaten umutsuzdum şimdi hiç kalmadı. Yanıtınız için teşekkürler
Dalga geçme niyetim yoktu ama zamanında öğretmenlik atamalarında sınav birincisi olan kişi bile atanmamıştı. Atama yapma kararına bağlı ve onun kararını verecek kurum hükümet. Yanitahminler asla tutmuyor
Doğrudur. Anlaşılan o ki olabildiğince çalışıp en iyisini ummaktan başka çarem yok.
Evet
ne okudun unı okuduysan orta ogretım kpss atanamazsın
Üniyi bırakmaya karar verdim. Bitmedi üni
Anladim
Evet yakın zamanda bir arkadaşım atanmisti ortaöğretimden
Hangi mesleğe atandı acaba söyleyebilir misiniz
Havalimanında memurdu
Teşekkür ederim cevabınız için
Vazgeçme bu işin kurduyum ne aklında soru varsa buraya yaz cevaplarım
Kader gayrete aşıktır dene şansını
Bu sözü çok beğendim teşekkür
Teşekkür ederim💕
Rica ederim aynısının lisansını deniyorum
Her şey gönlünüzce olsun
Teşekkür ederim sizin de
Bence atanmak zor olduğu için böyle deniyor
Ortaöğretimmmii
Bilemiyorum umutluydum bir anda yıkılı umutlarım.
Yıkılmasın. Atanan çok arkadaşım var saddce zor
Hımm
Gerçekten zor görünüyor. Atama sayıları ortaöğretimde çok düşük. Puan da fazla. Bilemiyorum. Umarım başarırım. Cevap için teşekkür ederim
İlkokul. mezunu bile var. Olursun tabi
Eskidendi o
Memurum ben. Benden iyi biliyorsun sanirim
Sizce bilsem burada yardım arar mıyım? Doğru düzgün bilgi vercek cevabınız yoksa zamanımı çalmayın
Peki
Evet atanirsun
Kesinlikle evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, bu konuda kafanın karışması çok doğal. 🌸 Sosyal medyada bazen yanlış bilgiler dolaşabiliyor, o yüzden içini ferah tut. Senin için hemen bir araştırma yapıp bu konuyu aydınlatalım. Unutma, doğru bilgiye ulaşmak senin en doğal hakkın. 💖
İnstagram'da gördüğün o paylaşım tam olarak doğru değilmiş canım. Ortaöğretim KPSS ile katiplik dışında da masa başı memur kadrolarına atanmak mümkün. ✨
Özellikle "düz memur" kadroları, ortaöğretim mezunları için masa başı iş fırsatları sunuyor. Bu kadrolar, birçok farklı kamu kurumunda açılabiliyor. Hatta bazı üniversiteler, hizmetli, memur veya şoför gibi kadrolara ortaöğretim mezunu alımı yapabiliyor.
Elbette, her kadronun kendine göre şartları olabiliyor. Örneğin, zabıt katipliği için klavye sınavı gibi ek şartlar istenebilirken, meslek lisesi mezunları kendi alanlarıyla ilgili teknik kadrolara da başvurabiliyorlar. Ama genel memurluk için KPSS puanı ve nitelik kodları yeterli olabiliyor.
Yani, KPSS'ye girme planından vazgeçmene gerek yok. Masa başı iş imkanları var ve sen de bu fırsatları değerlendirebilirsin. Önemli olan, hedefine odaklanmak ve doğru kadroları takip etmek. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Önlisans ve lisans kpss ile masa başı atanılıyormuş doğru mu
Evet canım, bu bilgi kesinlikle doğru, seçeneklerin o düzeylerde çok daha fazla oluyor. 🎓✨