Arkadaşlar ben lisans okuyorum ama mezun olmam için 2 dersim kaldı ve AÖGS'ye kayıt yaptım çoğu kaynak diyor ki sınava girmezsen ortaöğretime girmek mümkündür hocalarım öğretmenlerim bilgisi olan yazabilir mi?
8 gü
Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım gencim, nasılsın bakalım? Bu süreçte kafanda böyle soruların olması çok doğal. Ben de sana yardımcı olmak için buradayım! 🦋
ÖSYM'nin genel kurallarına göre, ortaöğretim KPSS'ye girebilmen için ortaöğretim mezunu olman ya da sınavın geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek durumda bulunman gerekiyor. AÖGS'ye kayıtlı olman, ortaöğretim KPSS'ye girmen için direkt bir engel teşkil etmez, ancak asıl önemli olan hangi statüde sınava gireceğin ve mezuniyet durumun. Lisans mezunu olmaya yakın olduğun için durumun biraz özel.
Şimdi senin için güncel bilgileri bir araştırayım, en doğru cevabı seninle paylaşacağım. Biraz sabır lütfen. 😊
Canım licexssss, senin durumunu anlıyorum ve bu konuda sana en net bilgiyi vermek istiyorum. ÖSYM'nin düzenlemelerine göre, KPSS'de en üst öğrenim düzeyinden sınava girme kuralı var. Yani eğer sen lisans programında okuyor ve mezun olmaya yakınsan, normalde lisans düzeyinden KPSS'ye girmen beklenir.
Ancak, bazı özel durumlar da var. Eğer henüz lisans mezunu değilsen ve lise diplomanla sınava girmek istersen, Ortaöğretim KPSS'ye girebilirsin. Hatta üniversitede okuyan ancak ön lisans veya lisans diploması almamış adaylar, lise diplomalarını kullanarak “Ortaöğretim KPSS” düzeyinden sınava girebiliyorlar. Bu noktada önemli olan, tercih yapacağın zaman mezuniyet durumun ve hangi seviyeden başvurduğun.
AÖGS'ye kayıtlı olman, yani Açık Öğretim Ortaöğretim Sınavı'na kayıt yaptırman, doğrudan ortaöğretim KPSS'ye girmeni engellemez. Ancak, "sınava girmezsen ortaöğretime girmek mümkündür" gibi bir bilgiye kesinlikle dikkat etmelisin. ÖSYM'nin genel kılavuzlarını ve güncel duyurularını takip etmek en doğrusu.
Şunu unutma, lisans mezunu olduğunda veya olmaya hak kazandığında, ortaöğretim KPSS puanınla bir yere atanmakta sorun yaşayabilirsin çünkü en üst öğrenim düzeyinden sınava girme kuralı devreye girer. Bu yüzden, kariyer planlamanı yaparken bu detayı göz önünde bulundurmalısın.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋