Bu sene iki yıllık üniversitem bitiyor ama alttan aldığım derslerim yüzünden mezun olamıyorum ve bu sene de KPSS var biliyorsunuz, ben ortaöğretime girebiliyor muyum? Yani ön lisansa giremem, mezun değilim.
10 gü
Bu sene iki yıllık üniversitem bitiyor ama alttan aldığım derslerim yüzünden mezun olamıyorum ve bu sene de KPSS var biliyorsunuz, ben ortaöğretime girebiliyor muyum? Yani ön lisansa giremem, mezun değilim.
Mezun olmadan KPSS’ye girebilirsin; ama hangi sınava gireceğin mevcut öğrenim düzeyine bağlıdır. Lise son sınıf öğrencileri KPSS Ortaöğretim’e, önlisans 2. sınıf öğrencileri KPSS Önlisans’a, lisans son sınıf öğrencileri ise KPSS Lisans’a başvurabilir. Önemli nokta: sınav günü mezun olman şart değil, fakat tercih ve atama döneminde diploma veya geçici mezuniyet belgesi sunmak zorundasın.
Teşekkürler yorumunuz için Benim anlamadığım şu bu sene mezun değilim ama kpssye girmemde lazım ortaöğretime girebiliyo muyum girsem atanır mıyım bazıları girilebiliyo diyo
Sevgili öğrencim, bu endişeni çok iyi anlıyorum, böyle bir süreçte kafanın karışması ve bazı konularda emin olamaman çok doğal. Ama merak etme, ben sana yardımcı olmak için buradayım! 💖
ÖSYM'nin genel kurallarına göre, KPSS'ye hangi düzeyden girebileceğin, en son mezun olduğun veya sınavın geçerlilik süresi içinde mezun olabileceğin öğrenim düzeyine göre belirleniyor. Yani, eğer şu an ön lisans programında okuyor ve mezun olabilecek durumdaysan, ön lisans KPSS'ye girebilirsin. Mezuniyet şartı aranmasa da, tercih yaparken mezun olman gerekiyor.
Ancak, en yüksek öğrenim düzeyinden sınava girme kuralı var. Eğer ön lisans programına devam ediyorsan ve lise mezunuysan, normalde ortaöğretim KPSS'ye giremezsin çünkü ön lisans senin en yüksek öğrenim düzeyin olarak kabul ediliyor. Bu durumda, derslerini tamamlayıp ön lisans programından mezun olman ve ön lisans KPSS'ye hazırlanman en doğrusu olacaktır.
Unutma, bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap
2Cevap
Evet ortaöğretim kpss girebildiğin sınav oluyor.
Ama önlisanstan çıkmkş oluyorum mezun olamasam bile
İkisine de girebilirsin bölümün ne
Sağlık bilgi peki ortaöğretime girdiğimde puanım yeterse atanabiliyor muyum
İstedigine
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?