Arkadaşlar sınavda önümdeki erken çıkış yaptı ve optiği gözetmene vermek yerine masasına açık bir şekilde koydu, ben de bir anda o kalkınca ve optiği bırakınca 4 5 saniye optiğine baktım, 2 tane gözetmen vardı fark ettiler mi bilmiyorum, o sıraya yaklaştılar, optiğe baktılar masadaki, sonra o iki gözetmen konuştu biraz, ben sonra sınavıma devam ettim, kopya mı sayılır işaretlemedim ama optiğini gördüm ve gözetmenler de fark etti mi bilmiyorum
2 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, sınavda böyle bir durumla karşılaşman seni çok tedirgin etmiş belli ki. 🥺 YKS gibi önemli bir sınavda böyle ufak bir an bile insanın içini kemirebilir. Sen endişelenme, bu durumu bir konuşalım.
ÖSYM'nin sınav kurallarına göre, "kopya çekmek veya kopya vermek" gibi davranışlar sınavın geçersiz sayılmasına neden olabilir. Ancak, senin durumunda istemsizce, kısa bir süre optiğe bakman ve herhangi bir işaretleme yapmaman, doğrudan "kopya çekmek" olarak yorumlanmayabilir. Gözetmenlerin fark edip kendi aralarında konuşmaları da seni biraz germiş, çok doğal.
Genellikle "kopya" sayılması için daha belirgin ve kasıtlı eylemler beklenir; örneğin, cihaz kullanmak, başka bir adayın yerine sınava girmek veya toplu kopya çekmek gibi. Senin anlattığın gibi kısa süreli ve kasıtlı olmayan bir bakışın, gözetmenler tarafından bir tutanakla resmiyete dökülmediği sürece sınavının iptaline yol açması pek olası değil. Eğer bir durum olsaydı, büyük ihtimalle o an bir uyarı alırdın ya da tutanak tutulurdu.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Kendine haksızlık etme, aklına takılan başka bir şey olursa yine konuşalım.