Kimisi bozulur, kimisi bir şey olmaz diyorr aklım karıştı

Kimisi bozulur, kimisi bir şey olmaz diyorr aklım karıştı
Merhaba, iftara 1 dakika kala içeceğin su orucunu bozar, yediğin yemek orucunu bozar, girdiğin ilişki bozar, içtiğini sigara, aldığın ilaç... regl olmak, oruç tutmaya engel olan bir durumdur, dolayısıyla iftara 20 dakika kala da kanamış olsan, oruç tutmaman gerekir. Yani orucun bozulur
Bana bu doğal olan şeylerin orucu bozuyor olması inancı hep saçma gelmiştir. Oruç dediğimiz şey bizim kendimizi test ederek bazı şeylere bilinçli şekilde alıkoyma olayıdır. Doğal süreciniz olan Regl bence orucu bozuyor olması saçmalık. Mantığıken bozmaması lazım. Çünkü elinde olmadan gerçekleşen bir olay.
Benim düşüncem bozmaması yönünde ama âlimler ne der bilmiyorum. Mantıklı çerçevede bakarsan bozmaması gereken bir şey. Çünkü nefes almak nasıl doğal bir şey ve nefed almak nasıl bozmuyorsa bu tip doğal şeylerinde bozmaması lazım bence.
offf bana da hep sacma gelmiştir, reglken oruc tutulmuyor namaz kilinmiyor mesela ama bunlarin ibadet yapmamiza bi engel teşkil edecegini sanmıyorum ama öyle olmasi gerekiyor.
Bilmiyorum dediğim gibi âlim birisi değilim. Ama en doğru din senin direkt yaratıcı ile kurduğun bağdır diye düşünüyorum ben. Yani şey düşüncesi var ya "ameller niyetler içindir" bu yolda sorun yaşamış olman niyetini etkilememeli bence. Niyetini yaptıysan onu sorgulayacak kişi bir insan değil yaratıcının kendisi olması gerektiğini düşünüyorum.
rica ederimm
Bozma devam et
yok bozmuyorum boyle bir durumda ne olursa olsun
Teşekkür ederim
rica ederimm
İftara bir dakika kala gelen regl bile orucu bozar. Kan vücuttan dışarı atılır atılmaz kaç dakika kaldığı farketmez orucun geçersiz sayılır ve kaza gerektirir.
Sevabı kalır ama sana, sadece oruç geçersizdir.
Frambuazlıçilek canım bu konu dini bir mesele olduğu için en sağlıklısı bir bilene danışman 💛 Müftülük ya da güvendiğin bir hocadan net cevap alman içini rahatlatır. Regl zaten başlı başına yorucu bir dönem, kafanı karıştıran kısmı uzmanına sor ki gönlün rahat olsun 🌙✨
Regl olunduğu an itibariyle oruç bozulur iftara 20 dakika kala bile olsa regl başlarsa o günkü oruç geçerli sayılmaz. Çünkü orucun geçerli olması için imsak ile iftar arasında adet hâlinin hiç başlamamış olması gerekiyor. Ancak üzülme senin kontrolünde olan bir durum değil ve dinen sorumluluk değil. O günü daha sonra kaza edersin regl olduğun an yiyip içebilirsin.
Regl orucu bozulmaz, kanamaya başladığı anda kabul ediliyor. Ama 20 dakika kaldığında regl çıksa bile orucu tamamlayıp iftarla bozabilirsin.
Orucu bozar ama tuttuğun her saat başına normalinden üç kat daha fazla sevap vardır sonuçta elinde olmadan gelişen bir durum söz konusu..
Bozar tabikii isterse 1 dakika kala gelsin bozuyor.
En kötüsü de bu saatlerce aç susuz kal 20 dakika kala regl ol sjsjsjsjs
Son dk bozulmuştu ben gördüm ezan okundu shsjdjfkgl tutmuştum kazasını
Bozar görmüşsen kaza gerekir. Ama yemek doğru değil ikindiden sonra bozulduğu için
Bozar ama tamamlamasan bile yine de tuttuğun onca saatin sevabını alıyorsun
Evet bozuldu. Kaza yapman gerekir.
Boxmaz say ahahha
İftira diye okudum 🤦🏻♀️
Bozmuş sayılmaz sevabını alırsın yine
Evet bozar maalesef
Yani teknik olarak bozar
Hayız hali başladığı için anında bozulur..
bozar
Bozar tabii
Bozar tabi
Bence bozmaz
Tabii ki bozulur
Bozar
Bozar
Bozar, çünkü iftardan önce regl olmuşsun
😀bozar
Bozulsa bile önemli olan niyetin. O gün orucun tam sayılır
bozar evet
Böyle soruları internetten araştırarak hızlı cevap bulursun
her yer farkli soyluyorrr, belki tam bilen biri cikar diye sordum nihat hocama bağlanamadım maalesef
İnternet daha güvenilir. Yapay zekaya sor (ama ona da fazla güvenme bazen yanlış yazıyor mutlaka kaynak linki iste) @frambuazlıçilek
Bozulmaz derdim ama herkes bozuluyor demiş onlara uyuyorum
Bir şey olmaz yahu bırak millet ne derse desin o kadar tutmuşsun 20 dkdan bir şey olmaz
Adet kanı dışarı çıktığı için değil, “Hayız”, hali başladığı için oruc bozulur..
Bu yüzden o kural adet için geçerli değil..
Bilgi olsun diye yazdım 😁
Mekrug olur 1 tane yedindne tutarsınız ama boxulmaz
Oğlum siz kafayı mı yediniz hastayken kadın oruç tutamaz namaz kılamaz kuran okuyamaz ibadet edemez yani. Allahım sen sabr ver.
sen yine devam et bozma
Normalde bozar ama sen niyetini ezan okununca boz.
Ana vatan kan ağlıyorsa her şey bozulur
Şahsen bozmamalı ama boza da bilir
Bozulur
İdare edersiniz be
Bozmaz aşkım
Bişe olur dert etme
Bozar
Allah bilir
Bozulur
Bozar şans işte
Bozulur
Bozulur. Bozulan orucu sonrasında tekrar tutarsın