Mesela Türkiye’de eğitim seviyesi ve kalitesi çok düşük. 12 senede İngilizceyi bile öğretemiyorlar
2 gü
Mesela Türkiye’de eğitim seviyesi ve kalitesi çok düşük. 12 senede İngilizceyi bile öğretemiyorlar
Cevap
2Cevap
Çünkü yenilikçi bir zihniyetten ziyade sürekli aynı kalmak ve aynı şeyler üzerinden gelenek sürdürme algısı yaratıldı. İslam bunu emretmiyor ancak zamanla muhafazakârlığın gelenek bulmuş haline döndü.
Çözüm ne olmalı peki sence?
Yahudileri sevmem ama her zaman yenilikçi ve araştırmacı oldular. Bizde zaten Türkiye olarak bunu yapıyoruz Atatürk sayesinde. Ancak hala sistemte yanlışlık var. Aile kültürü yerine bireysel kültür on planda olmalı. Ortadoğu ülkelerinin yenilikçi ve araştırmacılığı şirk koymak saymayıp tam tersine doğruya ulaşma zihniyeti kültürü kazandırılmalı. Oda imkansız çünkü o ülkelerde muhafazakar aynı kalma zihniyeti artık toplumsal norm haline gelmiş yani toplum değiştirilemez bir kültürde yaşıyor. Mesela bizde namus ahlâk gibi diyelim. İnsan ne için yaşar namusu şerefi için yaşar. Biz Türkler olarak böyle büyüdük böyle yetiştik bu toplumsal normdur. Onlarda da farklı normlar var. Yabancılarda da farklı. Her toplumun farklı normları var. Norm haline gelmiş şeyler bazen toplumu derinden yıkar. Değiştirmek zor ama bu yine de devletlerin elinde olan bir şey. Mesela eğitime yeni modeller kazandırılması, bazı toplumsal kültürlerin normalleştirilmesi gibi. Bunları açıklamak çok zor cidden beyin yetmez. O yüzden her coğrafya kendi kaderini yaşamaya devam edecek.
Türkiye bir İslam devleti değil. Türkiye laik bir devlet. Önce yaşadığın devletin nasıl biir yönetim şekli olduğunu öğren.
Güzel boş yapmışsın
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, bu konudaki endişelerini ve gözlemlerini çok iyi anlıyorum. Eğitim sistemleri ve özellikle yabancı dil öğrenimi, birçok faktörün bir araya geldiği karmaşık süreçlerdir. Farklı ülkelerde bu durumların çeşitli nedenleri olabilir, tek bir cevabı yok maalesef. Senin bu konudaki hassasiyetin de çok değerli, bunu unutma! 💖 Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋