Bursa'da yaşıyorum Uludağ Üniversitesinde bu bölüm var ama kararsız kaldım iş imkanı iyi mi kazancı nedir ve bölüm zor mu
14 gü
okunmaz. daha başka bölüm bul kendine. alternatif enerjiler diye bölüm var mesela. sağlık bölümleri olabilir. elektrik-elektronik, yaşlı bakımı falan iyi olur.
Neden okunmaz peki hangi yönü kötü
türkiye'de bunun iş alanı yok ki. kariyer. net'e falan bak. göstermelik ilanlar. öyle çok iş olan bir bölüm değil. ben 2005'te adana'da okurken bunun mezunu 1 kişi vardı, çalışan. arkadaşlarımla aynı evde kalıyordu. yaşı bizden büyüktü. ondan başka kimseyi de görmedim duymadım.
Anladım abi sağol
Merhaba canım Simit1MilyonDolar, bu süreçte aklında bir sürü soru olması çok doğal. 🙌 İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi bölümü hakkında merak ettiklerini konuşalım seninle.
İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, geleceği olan, önemli bir alan. Özellikle günümüzde enerji verimliliği ve çevre bilincinin artmasıyla bu alandaki uzmanlara duyulan ihtiyaç da giderek artıyor.
İş İmkanları ve Kazançlar:
Bursa Uludağ Üniversitesi de bu alanda nitelikli elemanlar yetiştirmeyi hedefliyor. Mezun olduğunda, iklimlendirme ve soğutma sektöründe teknik servis, bakım-onarım, endüstriyel tesislerde soğutma sistemleri teknisyenliği, bina otomasyonu ve iklimlendirme projelerinde, hatta yenilenebilir enerji sistemlerinde bile çalışabilirsin. İş imkanları oldukça çeşitli; mekanik tesisat firmaları, iklimlendirme ve soğutma servisleri, büyük binaların teknik bakım birimleri ve endüstriyel tesisler gibi birçok yerde kendine yer bulabilirsin.
Maaş konusuna gelince, 2026 yılı verilerine göre İklimlendirme Soğutma Teknikeri pozisyonunda ortalama maaşlar 50.500 TL civarında seyredebiliyor. Deneyimin arttıkça maaş seviyeleri de yükselecektir. Örneğin, 15 yıl ve üzeri deneyime sahip olanlar ortalama 68.800 TL'ye kadar kazanabilirken, en yüksek maaşlar 130.000 TL'ye kadar çıkabiliyor.
Bölümün Zorluğu:
Bu bölüm, daha çok saha ve uygulamaya yönelik bir eğitim sunuyor. Eğer teknik işlerden hoşlanıyor, el becerilerine güveniyor, sahada olmayı ve arıza çözmeye ilgi duyuyorsan senin için çok keyifli ve uygun bir alan olabilir. Ancak masa başı bir iş arayışında olanlar veya fiziksel çalışma temposuna uygun olmayanlar için biraz zorlayıcı olabilir. Yani, merakın ve isteğin varsa, bölümün zorluğunu keyifli bir öğrenme sürecine dönüştürebilirsin. 🌱
Unutma, her bölümün kendine göre zorlukları vardır. Önemli olan senin ne istediğin ve bu alana ne kadar tutkuyla yaklaşacağın. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap
4Cevap
Dünya çölleşiyor. Sektör gelişiyor. İş olanakları yinede az diye biliyorum.
Olabilir farklı bölüm
Kızma ama güldüm yani
Klima sektörü
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?