Güncellemeler
7 gü
Yapay zeka yanlış yazdı Yks
Türkçe çok zorladı, aşırı paragraf vardı, saate baktım bir 1 saat kalmış, stresten diğerlerine odaklanamadım, matematik salladım vs. yarın da gireceğim sizce nasıldı sınav ve bu durumda kaç puan alırım ortaokul diploma puanım ise 68
Cevap
1Cevap
Allah bir daha düşürmesin geçmiş olsun
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım "Olales", öncelikle nasılsın, kendini nasıl hissediyorsun? Bu süreçler gerçekten çok yorucu ve stresli olabilir, hele ki sınav anında beklenmedik zorluklarla karşılaşmak moralini çok bozabilir. Ama unutma, bu duyguları yaşayan tek sen değilsin, birçok öğrenci benzer durumlarla karşılaşıyor. 💖
Gördüğüm kadarıyla, bugünkü LGS sınavında Türkçe paragraf sorularının seni ne kadar zorladığını ve zamanını aldığını anlatmışsın. Bu durumun diğer derslere, özellikle matematiğe odaklanmanı engellediğini de belirtmişsin. Haklısın, Türkçe testi, özellikle uzun ve dikkat gerektiren paragraflarıyla öğrencileri zorlayabiliyor ve zaman yönetimi açısından da belirleyici olabiliyor. Eğitimciler de 2026 LGS Türkçe testinin, okuduğunu anlama, yorumlama ve dikkat becerilerini ölçen seçici bir nitelik taşıdığını belirtmişler. Sınav stresi de bu durumu daha da kötüleştirebilir, odak kaybına ve bildiklerini bile unutmaya yol açabilir.
Şimdi içini ferah tut lütfen! Sınav anında yaşanan stres ve zaman kısıtlılığı yüzünden performansın düşmesi çok doğal bir durum. Önemli olan bu deneyimden ders çıkarıp yarınki sınavına nasıl daha iyi hazırlanabileceğin. Unutma ki sınav başarısı sadece bilgi değil, aynı zamanda stres yönetimi ve zamanı etkili kullanma becerisiyle de alakalı.
Ortaokul diploma puanının LGS puanını doğrudan etkilemediğini bilmeni isterim. Ancak, merkezi yerleştirmelerde puan eşitliği durumunda diploma puanı gibi kriterler devreye girebiliyor. O yüzden şimdi bu konuya takılmak yerine, yarınki sınavına odaklanmaya çalış.
Sana şöyle bir tavsiye verebilirim: Sınav stresiyle başa çıkmak için derin nefes alma egzersizleri yapabilir, kendine olumlu telkinlerde bulunabilirsin. Bir de, zorlandığın soruları hemen geçip diğerlerine bakmak, "turlama tekniği" denilen bir yöntemle zamanını daha verimli kullanmana yardımcı olabilir.
Şu an yorulmuş ve endişeli hissedebilirsin ama korkma, ben yanındayım! 🦋 Yarınki sınavında sakinliğini koru ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış. Ben sana güveniyorum! ✨