Bu gün LGS sınavı vardı ve herkesin aklında aynı soru vardı. Sınava girmeyenler bu soruyu çok merak ediyoruz.
Virüse karşı gerekli tedbirler alınmış mıydı?
Eğitim bakanımızın aldık dediği tedbirler nelerdi? Eğer siz de sınava girenlerin velilerinden biriyseniz, lütfen bizi aydınlatır mısınız?Alınan sosyal mesafe tedbirleri...
Bu gün 20 Haziran 2020 LGS sınavı nasıldı? Gerekli tedbirler alınmış mıydı?
İstanbul'da arkadaşlarımın sınav görevi aldigi bir okulla ilgili gözlemlerim şöyle; # Belediye tarafından dün okul komple dezenfekte edildi. # Her sınıfa ve koridorlara dezenfektan konuldu. # Okul bahcesine veliler alınmadi. # Dikkatli bir şekilde girişte yeni maske verilip el dezenfektesini yapan öğrenci sınava girdi. # Maalesef dışarıda bekleyen veliler sosyal mesafe kuralına pek uymadilar.
Ayrıca covid-19 lu öğrenciler diğer öğrencilerden ayrı okullarda sınava alındılar. Sınava girecekleri okula ambulansla getirildiler, bazılarinin da veli isteği üzerine hastanelerde sınavları yapıldı.
Babam gitti kardeşimle tedbirler çok iyi alınmış son derece iyiymiş ama veliler polislerin ikazını asla dinlememiş. Babam sosyal mesafesine dikkat etmiş ama diğer veliler tüm uyarı ve ikazlara rağmen sallamamış dip dibe girmişler. Kendimiz dikkat etmeyip YEEOV ÖNLEM ALLMADILAR YEAAA demek hmmm mantıksız
Bu görüntüler kaldırıyoruz dedikleri, girmek zorunlu değil dedikleri sınavdan. Yeterli önlem almadan adeta inatlaşarak bu görüntülerin yaşanmasına sebep oldular. Gönlünüz razı oldu mu? Çocuklarımızın, gençlerimizin, geleceğimizin hayatı bu kadar ucuz olmamalı!
Burada seritler ve bantlar vardı. Komşunun çocuğunü götürmek için babası ile gittik. Heyecan yapıp topluluk halinde hareket eden gruplara müdahale edildi. Dezenfektan ve maskeler vardı. Haftaya sınava girerken içim rahat olacak. Not: Ortamı kontrollü kullanmak asılda bize düşerken bunu yapmıyoruz. Virüsü kontrol bizim değilde görevlilerin elinde havası oluşuyor. Güdülmeye alışık bir halde birileri dur, ilerle, otur kalk desin diye bekleyen bir milletiz maalesef.
Ya kimse kimseyi suclamasin herkes. kendisi uyacak kurala girmisler ic ice olacak is. degil bu kimsenin sucu degil herkesin kendisi suclu burada ayrica asiri korumaci veli modeli olmaktan. çıkın artik diyorum 14 yasindaki gencler bunlar ben.14 yasnda bu sinava anasiz. babasiz gjderdim 11 yasinda İstanbul da tek. basina otobusle vapurla okula giden cocuklardik biz bu. veliler bozuyor isi