Sınav hakkında görüşleriniz nedir? Genel kültür, genel yetenek nasıldı, zorlayıcı mıydı? Eleyici miydi? Ne dersiniz?

Sınav hakkında görüşleriniz nedir? Genel kültür, genel yetenek nasıldı, zorlayıcı mıydı? Eleyici miydi? Ne dersiniz?

Eğitim güzeldi. İlk basamakta ise gk çoğunlukla bilgi odaklıydı. Bilen için kolay denilebilirdi. Gy ise Türkçe'de sözel mantık benim kafamı baya karıştırdı diyebilirim. Bu da kendi adıma bir eksikliğim. Dil bilgisi kolaydı. Paragraf ise bilinen gibi. Bazı metinler bir okumadan daha fazlasını gerektiriyordu anlamak için.
Diyelim ki memur olup başka bir ile atanırsan Türkiye den ne olacak? 9 bin memur maaşının 2 bin kira. Kaldı 7 bin. Bunun 600 doğalgaz, 400 elektrik su. Bin lira da aylık pazar parası. Kaldı 5 bin. Yağ, çay, şeker onlara 400 gitse. Eve net bağlatsan aylık 200 e 4. 400 kaldı. Onun yerine kendi memleketinde asgarî ücretle çalışmak daha mantıklı oluyor Türkiye de
Sonra tayin ile kendi iline dönebilirsin ve ömür boyu iş garantisi var. Asgarî ücretle kendi ilinde çalışan kaç yaşına kadar iş bulabilecek? Yaşı geçtim pandemide gördük bir anda nasıl bir sürü insan işsiz kaldı ama memurlar maaşlarını takır takır almaya devam etti.
Normalde sınavların amacı bilmeyeni elemektir. Bu sınav bileni de bilmeyeni de net eledi. Özellikle Türkçe kısmı için diyeyim. Benim Türkçem normalde iyidir hiçbir şey anlamadım sorulardan.
O kadar zor muydu :(
Valla bilmiyorum ben sınava girmedim. Sevgilim ve çok yakın erkek arkadaşım girdi. Ben de sevgilim için dua ettim evde, umarım iyi geçmiştir. 😌
Sadece sevgilin için mi ettin xd
Evet arkadaşım zaten çalıştı 😅 onun için de iyi dilekte bulundum tabi.
Sizin mesleğiniz ne
@Cinselliklegelme mimar, neden?
Yorumlarda gördüm merak ettim
Cevap
22Cevap
Umarım iyi geçmiştir
Girmedim ama sınava çalışanlara zor çalışmayanlara kolay gelmiş anlamadım 😂
çalışmayanlar sıfır beklenti ile girdiği için beklediklerinden kolay geçiyor genelde :D
Yorumları gördükçe strese giriyorum bize de zor soracaklar kesin
Sakin ol, zor olması sorun değil, zor sınavlar daha iyi olur sıralama daha iyi olur yapabilen için.
Orası öyle ama korku veriyor
Her sene denemem için girerim 85 den düşük almam Ama gerçekten bu sene özellikle Türkçe beni zorladı matematik full 85 civarı gelir gene
Ben girdiğim vakit bir zor soruyorlar mk sanki bana garezleri var *bnelerin...
Bilmem. Bana girmedi. 😮🙊 uuu valla birden yazıverdim. Umarım güzel sonuçlar alırsınız
Ben girmedim sinava ama girenler adına teşekkür ederim xd
Rica ederim. Girenler umarim siz sınava girmişsinizdir. 🙊
Herkes zor demiş ama bence sorular kolaydı keşke azıcık çalışıp baksaymışım özellikle matematik çok kolaydı ki ben matematik sorusu çözemem
Şöyle bi baktımda mat yapan çok az kişi vardı. Türkçe çok zaman aldı bence. Bitime 1 saat varken GK'e yeni geçen çok kişi gördüm
Egitim güzel geçti baya, Gk Gy hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Sen anla işte.
Zordu. Türkçe fazlasıyla oyalayıp ve çok fazla zaman yedi. Zaman problemi üst safhadaydı.
zaman yetse 65-70 net bankoydı şu an 50 üzeri anca
Kpssci tayfa önlisana kpss için tüyo verir misiniz plis
Türkçeyi hallet, sözel mantık çalış kesin xxd
Sınav çok basitti lakin benim için bir bok ifade etmiyor Türkiye de memur olsan ne boka yariycak.
Genel kültür önceki senelere göre daha tuhaftı. Net bilmediğime hiç ilişmedim. Türkçe çok oyaladı. 11.55 de bitirip çıktım zaten.
Hayır Türkçe rezalet ti 17 doğru beş boş 8 yanlış genel kültür iyi sadece 50 doğru ama oda bir şey ifade etmiyor
Ya matematik?
@KadıköyRıhtım ona da zaman kalmadı
dayın varsa veya ortadoğu veya batı asya uyruklu göçmen isen işin kolay
Zordu be :( bazı bildiklerimi bile yapamadım ya ona çok üzüldüm. İlk defa girdim birde
Türkçeden 15 net üstü yapan ağzına eder sıralamada bence ama
O kadar zor muydu ya ben 2 ay sonra giricem korkutmayın :d
zordu canım aşırı hemde sğre yedibaya
Bok gibiydi. Kanser oldum.
açıksöz fav
@YavuzCakır e napıyım olan bu
doğru acı tecrübe ettim
@YavuzCakır sende mş girdin brütüss sınava gerçi bana sınab girdi de
gy bana girdi ben de gk girdim
@YavuzCakır canımaydıı gk gy bok gibiydide bu kadar vatandaş olmadığımı bilmek istemezdim ya da eğitim bilimleri sınavında eğitimsiz olduğumu öğrendim acıydı
bölüm ne
Eğitim bilimleri sınavında blr ara uyku bastırdı bir 5 dk rakiplerime fırsat verip dinlendim
ben şimdi ikinize de fırsatı vereceğim, bildirim yağmurundan dolayı. birinizi ölçme değerlendirme birinizi sınıf yönetimi sınavına sokacağım :))
dsfd bildirim geliyor diye sevinip
boş muhabbet görünce üzülmek fav aktivitem
@YavuzCakır boş muhabbet mi bbu
soru sahibi az daha konuşursak engeli basacak ikimize de bence :D
yazıyorsan özelden yaz ya da iyi geceler dileyeyim alan sınavı var :D
@YavuzCakır Allah kolaylık versin 🌼 iyi geceler
iyi geceler herkese başarılar :D
Zordu bence kötü geçti benim 😁
yapmışsındır seen :D
Çalışsaydım yapardım inanıyorum ama çalışmadım😂
Ben Almanya’da girdim ve çok kolaydı? Neden Türkiye de çok zor
Ösym yaptı yapacağını yine.
Arkadaşlarım zor olduğunu söylediler.
Girmedim girenlere geçmiş olsun
Saçmaydı şsşfşsşdş
sen bi 70 vurursun xd
Bi önceki 72ydi çalışmamıştım ona da, buna da çalışmadım ama bundan hayatta gelmez
bu sene geçen seneye göre zormuştu biraz daha herhalde :)
Benim bölümüm 2 yılda 1 sınava girebiliyo, geçen yılı bilmiyorum da önceki yıl daha kolaydı sanki ya
2020 felaket zordu ama o zaman öyle deme hiç :D 2021 kolay olur tamam da 2020 bence çok aşırı zordu türkçesi bile
Yok bee bu kadar değildi bence, 202'de 72 aldım işte çalışmadan
tamam ama o sınav çok zordu bu sınavı bilmiyorıum da kaç puan alman gerekiyor peki xd
90 üstü 😂
Oldu o zaman xddd
Hahahh
Girenler düşünsün
Bu lisans mıydı lise miydi haberim yok :)
Bu sene girmedim yeter devleti zengin ettiğim
Girmedim dostum
Zordu
Girmedim
Bilmiyorum girmedim
Girrmedim
Yaptık bişiler
Bence kolaydı
Size kolay gelen dersleri sorabilir miyim? Kardeşim zorlanmış da…
Matematik
Evet matematik genel olarak kolay gelmiş.
Dayın yoksa kpss ye girmek akılsızlık
Önemli olan mülakat ztn
Bir de alım sayısı
Girmedim
Zor olduğunu söylüyorlar
Girmedim
ÖSYM geçirdi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?