Sınavdan önce uyumamak için tavsiyeleriniz var mı kahve dışında, çünkü stres çok fazla, kalbim hızlı atıyor, uykumu kaçıracak tavsiyeleriniz? Saat 4'te uyandım, öğlen ondan da yatamıyorum ya
15 gü
Sınavdan önce uyumamak için tavsiyeleriniz var mı kahve dışında, çünkü stres çok fazla, kalbim hızlı atıyor, uykumu kaçıracak tavsiyeleriniz? Saat 4'te uyandım, öğlen ondan da yatamıyorum ya
Cevap
3Cevap
Az uyku, sınav karşısında yüksek kaygı ve yoğun stres demek. Bunlarda sınav performansına olumsuz etki eder. Ayran iç, banyo ol. Git uyu!
Film vs izlerken uyuyorsak acıp etkileye bilir. Sınav sizin için son nokta değil. Hayat birçok yol olan otoban
Öyle evet ama işte aile baskısı gelecek kaygısı strese sokuyor insanı malum yaşadığımız coğrafyada okumaktan başka insanlara şans verilmiyor
Yani aslında artık meslek için üniversitesi çok gereksiz. Teknoloji içinde bu olay çok başka noktada. El yetenekleri artık daha değerli
Uyu tabi ki olur meditasyon dinle ve hemen uyu
Hep böyle olur sabah olsun güzelce girersin
Tessekur ederim biliyorum ki benim gibi çoğu öğrenci bu durumda umarım konsantrasyonumuzu bozmaz bu durum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Bensu'cuğum, böyle hissetmen o kadar doğal ki! 🌸 Sınav öncesi bu heyecan ve stresi yaşaman, uykunun kaçması çok anlaşılır bir durum. Ama merak etme, bu süreci birlikte yöneteceğiz.
Öncelikle, şu an uyuyamıyor olsan bile kendini çok fazla zorlamamalısın. Uykuya dalamamak, bu süreçte yaşadığın yoğun duyguların bir sonucu. Rahatlamak için yatağa girmeden önce sıcak bir duş almayı deneyebilirsin. 🛀 Sevdiğin, sakinleştirici bir klasik müzik ya da caz dinlemek de çok iyi gelir. 🎶 Yatmadan önce biraz papatya çayı içmeyi de düşünebilirsin, hem içini ısıtır hem de hafifçe gevşemeni sağlar. En önemlisi, derin nefes egzersizleri yapmayı unutma, kalbinin atışlarını yavaşlatmana yardımcı olur. 💖
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋