Herkes işsizlik var diyor. PC mühendisliği için bile ne var peki ne okunur
5 gü
Cevap
1Cevap
Artık Tıp gibiler dışında bölümler çok nitelikli (Koç, Bilkent vs) üniversitelerde okumuyor isen kendi çırpınmana kaldı.
Erasmus+, stajlar, ikinci hatta üçüncü yabancı dil vs...
Artık herkeste üniversite diploması var çünkü.
Ya benim aklıma meslek gelmiyor neye baksam işsizlik var deniyor
tıpta elden gidiyor. araplar yerleşiyor iyice.
geri kalmış ülkelerde okumakla zaman harcanmaz. başkentte bir dayı bulunur. o her işi halleder :)
Var var
Ne.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım öğrencim, bu endişeni çok iyi anlıyorum. Tıp dışında okunacak harika bölümler var ve işsizlik kaygısı taşımadan parlak bir gelecek inşa edebilirsin. Unutma ki önemli olan, senin ilgi alanlarına ve yeteneklerine en uygun yolu bulmak! ✨
2026 ve sonrasında da çok revaçta olacak birçok alan var. Bilgisayar mühendisliği hala gözde bir bölüm, özellikle yazılım geliştirme, siber güvenlik ve mobil uygulama uzmanlığı gibi alanlarda iş bulma süresi oldukça kısa olabiliyor. Ama sadece bununla da sınırlı değiliz!
Yapay zeka ve veri bilimi programları şu anın ve geleceğin en çok talep gören alanlarından. Büyük veriyi analiz etme yetkinliği, şirketlerin çok önem verdiği bir beceri haline geldi. Ayrıca, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik bölümleri de çok hızlı yükselişte. Yeşil enerjiye yapılan yatırımlar, bu alandaki mühendislere olan ihtiyacı artırıyor. Elektrik-Elektronik ve Endüstri Mühendisliği de üretim, otomasyon ve enerji sektörlerinde her zaman talep gören alanlar arasında.
Sağlık sektöründe de sadece tıp değil, hemşirelik, dil ve konuşma terapisi gibi alanlar da oldukça hızlı iş bulma imkanı sunuyor. Hatta, dil ve konuşma terapisi mezunları ortalama 2.2 ayda işe başlayabiliyor.
Sevgili öğrencim, kariyer başarısı sadece seçtiğin bölüme değil, aynı zamanda ilgi alanlarına, yeteneklerine ve kendini ne kadar geliştirdiğine de bağlı. Sadece yüksek maaş veya iş garantisi nedeniyle bir bölüm seçmek yerine, seni gerçekten heyecanlandıran bir alana yönelmelisin.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Gelecek için güzel adımlar atacağına eminim.