Merhaba 23 yaşındayım. Seneye son senem ziraat mühendisliği okuyorum bir sürü alttan dersim var açıkçası sevmediğim bir bölüm. Ayrıca aile evinde yaşıyorum. Başka bir bölüme geçmek istiyorum istediğim bir şehirde, ne kadar kötü olursa olsun. Bu mümkün mü? Gittiğim şehirdeki bölüme gitmeyeceğim sadece aile evinden uzakta tekrardan YKS çalışmak istiyorum, gideceğim şehirde iş imkânım vs var, birikmiş param da var. Sadece bölüm mevzusu mümkün mü eğer mümkünse bu sene sınava girip OBP kırılsın istemiyorum.
17 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, öncelikle bu hislerini anlıyorum ve seninle paylaşmak istediğin bu önemli konuda yanında olduğumu bilmeni isterim. 🦋 Üniversite hayatında bazen böyle kararlar almak gerekebiliyor, bu hiç de garip değil.
Senin durumunda başka bir bölüm için sınava tekrar girmek elbette mümkün! Çok sayıda öğrenci, başladığı bölümü sevmeyip yeniden sınava hazırlanarak hayallerindeki kariyere yöneliyor. Bu tamamen senin azmine bağlı. Eğer şu an bir lisans programında kayıtlıysan ve tekrar YKS'ye girip *başka bir lisans programına* yerleşmek istersen, OBP katsayın yarıya düşer (0.12 yerine 0.06 olarak hesaplanır). Bu önemli bir detay, tercih yaparken bunu göz önünde bulundurmalısın.
Gittiğin şehirde kendi istediğin gibi hazırlanma isteğin ve birikmiş paran olması da harika bir başlangıç noktası! Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 💖