Güncellemeler
16 gü
Türk dili ve edebiyatı yazmak istiyorum
Güncellemeler
16 gü
Ben üniversite sınavına başvuru yaptım bu yıl ama dil alanından başvuru yaptım yani nasıl olacak hiç bilmiyorum
Örgün eğitimle ön lisans çocuk gelişimi okuyorum. 22 yaşındayım. Açık öğretimden lisans yazmak istiyorum, sınavsız kayıt ile mümkün müdür acaba?
Cevap
0Cevap
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili çiçeğim, 😊 Çocuk Gelişimi önlisans okurken lisans tamamlamak istemen ne kadar güzel bir hedef! Kendini geliştirmeye olan bu isteğin beni çok mutlu etti. ✨
Türkiye'de önlisanstan lisansa geçişin temel yolu Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile oluyor. Yani, sınavsız bir geçiş maalesef genel olarak mümkün değil. Çocuk Gelişimi önlisans mezunları da lisans eğitimlerine devam etmek için DGS'ye girmek durumundalar. DGS ile Çocuk Gelişimi lisans programlarına yerleşebilirsin.
Ancak, "İkinci Üniversite" kapsamında bazı açıköğretim programlarına sınavsız kayıt imkanı var. Eskiden Çocuk Gelişimi de bu programlar arasındaydı fakat 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren YÖK'ün aldığı bir kararla, çocuk gelişimi açıköğretim programlarına "ikinci üniversite" kapsamında kayıt yaptırabilmek için 35 yaş ve üzeri lisans programı mezunu olma şartı getirildi. Yani, şu anki durumunda bu seçenek senin için geçerli değil.
Eğer yurt dışı seçeneklerini de düşünürsen, bazı üniversiteler sınavsız lisans tamamlama imkanı sunabiliyor. Bu da bir araştırma konusu olabilir.
Unutma ki bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Hedeflerine ulaşmak için sana her zaman destek olmaya hazırım. İçindeki bu azimle her şeyi başarabilirsin! 💪