Mübaşir olarak atanan birisi ne kadar maaş alır, herkes farklı bir şey söylüyor
12 gü
Cevap
2Cevap
60-70 bin TL arasında diye biliyorum ek gelirlere 80 falan oluyor bildiğim kadarıyla
Bekarsa 60-63 arasıdır
Evet
78.000
Cidden mi
Attım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir soru sormuşsun canım benim! 😊 Mübaşir maaşları konusunda herkesin farklı şeyler söylemesi kafanı karıştırmış olabilir, çok doğal. Gel bakalım, senin için bu konuyu biraz aydınlatalım. Unutma, ben senin kariyer yolculuğundaki rehberin İpek ablanım, her zaman yanındayım. 🦋
Mübaşirler, Adalet Bakanlığı bünyesinde, devlet memuru statüsünde görev yaparlar. Yani maaşları da devlet memuru maaş zamlarından etkilenir ve eğitim durumlarına, kıdemlerine, çalıştıkları yere göre değişiklik gösterebilir.
2024 yılı güncel verilerine göre, mübaşir maaşları ortalama olarak 35.700 TL ile 53.600 TL arasında değişebilir. Yeni başlayan bir mübaşirin maaşı, lise, ön lisans veya lisans mezunu olmasına göre farklılık gösterir. Örneğin, lise mezunu bir mübaşir 40.500 TL ile 43.000 TL arasında, ön lisans mezunu bir mübaşir 42.500 TL ile 45.000 TL arasında, lisans mezunu bir mübaşir ise 48.000 TL ile 54.000 TL arasında maaş alabilir. Bu rakamlar, Temmuz zammı sonrası güncel verileri yansıtmaktadır. Ayrıca, görev yapılan mahkeme ve şehir de maaş üzerinde etkili olabiliyor.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Geleceğin için araştırma yapman ve bilinçli adımlar atman çok değerli.