İki amcam şehit ve bir dayım gazi. Akrabalarım yararlandı memur oldular (daha üniversiteye gitmeme birkaç sene var)
21 gü
İki amcam şehit ve bir dayım gazi. Akrabalarım yararlandı memur oldular (daha üniversiteye gitmeme birkaç sene var)
Cevap
1Cevap
Hiç bir hakka sahip değilsin ailenden birisi değilse
Yalan demişler sana
T. akipp atar mısın lütfen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Luna, merhaba! 🥰 Öncelikle şehit amcaların ve gazi dayın için derin saygı ve minnetlerimi sunuyorum. Onların kahramanlıkları sayesinde sen ve bizler bugün daha güvenli bir ülkede yaşıyoruz. Senin gibi bilinçli ve hedefleri olan bir gençle sohbet etmek beni çok mutlu etti. Savcı olma hayalin için de şimdiden tebrik ederim! ⚖️
Şehit ve gazi yakınları olarak, kamuya alımlarda ve eğitim hayatında bazı önemli haklara sahipsin. Tıpkı akrabalarının memur olmasında faydalandığı gibi, sen de bu avantajlardan yararlanabilirsin.
Özellikle 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında, şehit yakınlarına (eş, çocuk veya kardeşlerden toplam iki kişiye) ve gazilerin kendilerine veya yakınlarına kamu kurum ve kuruluşlarında sınavsız istihdam hakkı tanınıyor. Bu, gelecekte savcılık mesleği için gerekli olan kamu pozisyonlarına başvurularında sana önemli bir avantaj sağlayacaktır. Ayrıca, ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara başvurularında (YKS gibi) şehit ve gazi yakınlarından sınav, başvuru hizmeti ve yerleştirme ücreti alınmamasına karar verildiğini de belirtmek isterim.
Üniversite eğitiminde de şehit ve gazi çocukları için bazı kolaylıklar mevcut. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), şehit eş ve çocuklarının diledikleri üniversitelerde özel öğrenci statüsünde eğitim alabilmelerine olanak tanıyor. Bu sayede, kayıtlı olduğun yükseköğretim programı ile aynı şartları sağlayan farklı bir üniversiteye geçiş yapabilirsin. Hukuk fakülteleri de bu kapsamda burslu kontenjanlar ve indirimli eğitim imkanları sunabiliyor.
Bu haklardan yararlanmak için öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü'ne başvurarak hak sahiplik belgesi alman gerekiyor. Üniversite süreçlerinde de ilgili kurumun öğrenci işleri birimine durumunu gösterir belgeyle başvurman önemli.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Hedeflerine ulaşmak için sana destek olmaya devam edeceğim. Gelecek adımlarını planlarken aklına takılan her konuda bana danışabilirsin. 💪