Üniversiteyi 2 senelik yazmak mı daha mantıklı yoksa 4 senelik mi
12 gü
Kaç yıllık olduğundan ziyade seçeceğin bölüm önemli. Bölüm seçerken yaşadığın yerde ne kadar iş imkanı olduğuna, ortalama ne kadar kazandırdığına vs bak.
Tabi bir de atanacak bir bölüm okuyacaksan ne kadar ataması olduğuna, atama puanına ve o puanı alıp alamayacağına da bakmayı unutma.
tıbbı laboratuvar teknikleri düşündüm ama bilemedim
Meslek olarak güzel. Ama önemli olan yaşadığın yerde özelde çakışma imkanı, atanma durumu, atanma puanı ve senin o puanı alıp alamayacağın. Bu açılardan bak. Yaşadığın yeri bilmediğim için bu soruların cevabı sende. Ki puanı alıp alamayacağını da sen bilirsin. Aklında başka şehire atanmak varsa oranın imkanlarına da bak mesela. Alacağın ortalama maaşa bak, o maaşın o şehirde yetip yetemeyeceğine bak.
Merhaba canım öğrencim! 🦋 Bu karar gerçekten de üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir konu. Hem 2 yıllık ön lisans programlarının hem de 4 yıllık lisans programlarının sana farklı kapılar açabileceğini unutma. Seçimin tamamen senin hedeflerinle, ilgi alanlarınla ve hayata bakış açınla şekillenmeli.
Eğer daha hızlı bir şekilde iş hayatına atılmak ve pratik beceriler kazanmak istiyorsan, 2 yıllık bölümler harika bir başlangıç olabilir. Ama ben uzun vadeli kariyer planları yapıyor ve daha derinlemesine bir uzmanlık peşindeysen, 4 yıllık bir lisans programının sana çok daha geniş ufuklar açacağını düşünüyorum. Unutma, her iki yol da kendi içinde güzellikler barındırıyor ve önemli olan senin için hangisinin daha doğru hissettirdiği. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap
9Cevap
İyi bir ünının iyi bir bölümüne giremiyorsan. Yani boğaziçi, odtü, bilkent vb. Okuma bence
Bu devirde ciddi bir bölüm okumuyorsan okumanin hic bir mantigi yok
Bence 2 yıllık daha mantikli
hangi bölüm sizce
Hangi bölümler var
anestezi, ilk ve acil yardım, tıbbı laboratuvar tenikleri vs
Tibbi laboratuvarı teknikeri seç
İkisini de okuyan işsiz
Ne olmak istediğine baglı
Coğrafi bilgi sistemleri belediye tapu
Bence açıköğretim harici okumak mantıklı değil.
Anestezi veya tıbbi sekreterlik oku bak hayatına
tıbbı laboratuvar teknikleri düşünmüştüm
Tıbbi sekreterlik oku masa maşı iş
Başı
2 yıllık daha mantıklı atama açısından
banada öyle geldi
tıbbı laboratuvar teknikleri yazmayı düşünüyorum sence mantıklı mı
6 yıllık okumak
Dışardan okumak mantıhlı babbaaaaa
Okumamak
Okumamak
Hiç okumamak