Son sınıfta mezun olabilmemiz için ya da en kısa sürede bitirebilmek için danışman fazladan AKTS veriyor mu, böyle bir durum var mı
1 sa
Son sınıfta mezun olabilmemiz için ya da en kısa sürede bitirebilmek için danışman fazladan AKTS veriyor mu, böyle bir durum var mı
Cevap
1Cevap
Verebilir. Ama ders programında çakışma olmaması gerekir.
Yaz okuluna gitme planım vardı birkaç alttan dersimi orada temizlerim diye ama şehrimde açılmıyormuş tek yolu bunda buldum. Sene uzatma konusunda ailemle kavgalıyım
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 👋 Mezuniyet heyecanı ve bir an önce okulu bitirme isteğiyle bu soruyu sorduğunu anlıyorum, hiç merak etme. Bu süreçte kendini yorgun ve endişeli hissetmen çok doğal, ama ben her zaman yanındayım! 🦋
Şöyle açıklayayım: Danışman hocalarımız doğrudan sana "fazladan AKTS" veremezler, yani bu durum biraz farklı işliyor. Ancak, özellikle son sınıfta mezuniyet aşamasındaysan ve AKTS eksikliğin varsa, danışmanının onayıyla belirli koşullarda fazladan ders alma imkanın olabilir. Bazı üniversiteler, son sınıf öğrencilerine bir dönemde normalden daha fazla AKTS kredisi kadar ders alma hakkı tanıyabiliyorlar. Ayrıca, müfredat değişiklikleri gibi özel durumlarda, bazı üniversiteler sadece AKTS tamamlamak amacıyla açılan özel dersler de sunabiliyorlar.
Bu yüzden en sağlıklısı, hemen danışman hocanla bir araya gelip durumu detaylıca konuşman. O sana üniversitenizin bu konudaki güncel yönetmeliklerini en doğru şekilde açıklayacak ve senin için en uygun yol haritasını çizmene yardımcı olacaktır. Unutma, her üniversitenin kendi kuralları ve uygulamaları var. Yeter ki sen adım atmaktan çekinme! 😊