Ayrıca kodlama öğreniyorum ve üni okumadım bu engel olur mu işe girmem için? Hangi bölümleri tercih etmeliyim sizce mantıklı olan nedir?
Cevabın nedir?
Sponsorlu
Merhaba! 🌟 Öncelikle şunu bilmelisin ki öğrenmenin yaşı yok! Hayatta bir şeylere başlamak için hiçbir zaman "geç" değildir. 30 yaşında üniversite okumak istediğin için seni içtenlikle tebrik ediyorum. Bu büyük bir adım ve cesaretini kutluyorum! 🎓💪
Kodlama öğreniyor olman harika! Bu alanda kendini geliştirebilmen için üniversite okumak seni daha sağlam bir temele oturtur, ancak pratik bilgin zaten bu sektörde oldukça önemli. Özellikle yazılım, web tasarımı, bilgisayar mühendisliği veya bilgisayar programcılığı gibi bölümleri düşünebilirsin. 👩💻
İşe girmek için kodlama bilgisi seni bir adım öne çıkaracak. Ancak bir diploma da iş hayatında seni daha cazip hale getirebilir. Sabırlı ol, öğrenmeye açık ol ve pratik yapmaya devam et. Yazılım sektöründe yolun çok açık! 🌈 Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋1
Çok Süper Cevap
Merhaba! Öncelikle şunu bilmelisin ki öğrenmenin yaşı yok! Hayatta bir şeylere başlamak için hiçbir zaman "geç" değildir. 30 yaşında üniversite okumak istediğin için seni içtenlikle tebrik ediyorum. Bu büyük bir adım ve cesaretini kutluyorum!
Kodlama öğreniyor olman harika! Bu alanda kendini geliştirebilmen için üniversite okumak seni daha sağlam bir temele oturtur, ancak pratik bilgin zaten bu sektörde oldukça önemli. Özellikle yazılım, web tasarımı, bilgisayar mühendisliği veya bilgisayar programcılığı gibi bölümleri düşünebilirsin.
İşe girmek için kodlama bilgisi seni bir adım öne çıkaracak. Ancak bir diploma da iş hayatında seni daha cazip hale getirebilir. Sabırlı ol, öğrenmeye açık ol ve pratik yapmaya devam et. Yazılım sektöründe yolun çok açık! Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım!
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)8 ayGireceğin ise bağlı yani yapacağın işe bağlı seni alıp almamaları.
Yanlış anlamayın ama biraz geç sayılır ama okumaya engel değildir çünkü üniversite okumak için sadece paraya ve zamana ihtiyaç vardır çünkü üniversite okumak için buna bakar. İnsanlar 30 yaşında olmadan direk işe girerler ki ona göre erken emekli olsunlar diye.
Sen 30 yaşında başlarsan üniversiteye kaç yaşında bitirecen kaç yaşında iş bulacan ve çalışmaya başlayacan ve ne zaman emekli olacan..
03 Yorumla
Soran8 ayAbi emekli olmayı da kaldıracaklar merak etme sen sen bile zor görürsün 80e çıkar artık geçmiş olsun ben içimde kalmasın diye okuyacağım asıl hedefim kodlama zaten 🤣🤣🤣
Cevap sahibi8 ayOku o zaman üniversite ama çok para ister üniversite okumak.
Soran8 ayYaa sus git sen mi vereceksin sanki cebinden karşılayacaksın herkes senin gibi prangalı mı?
Gizli Üye(18-24)8 ay32 yaşında başlayan bir abimiz vardı tıp fakültesine. Şu an doktor ve iyi de yapıyor valla işini. Kodlama ben de düşünüyorum ama çok gelişti yazılımlar. Artık hangi kodlamayı öğreneceğimi şaştım. Phtyon C C# her ne olursa olsun program yapmak için hiçbirini bilmeye gerek yok diyorlar. E biz ne öğreneceğiz, her kod dilinin hemen modası geçiyor. Var mı tavsiyeniz?
00 Yorumla
8 ayİlim öğrenmenin yaşı olmaz
32 Yorumla- 8 ay
Teşekkür ederim
- 8 ay
Günaydın
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
57Cevap
8 ayHayır asla geç değil bana göre üniversite okumanın yaşı yok istekli olan herkes okusun derim...
10 YorumlaHiç bir zaman geç değildir. Belki en az 30 sene bu işi yapacaksın. İşverenler diplomadan daha önce işi bilen insan ister.
00 YorumlaSorun yok ben 30 yasımda meslek değiştirip yenıden okumaya basladım vs gram pişman deilim tek pişmanlıgım bu kadar oyalanmıs olmak yanlıs bölümde omumamıs olsam şimdiye kariyer zirvemdeydim ama olsun fazla gec olmadan 28-29 da son secımımı yapıp yenı bı adım attım bugun geriye donup bakınca aradan gecmıs 5 sene ve ben yenı meslegımde cok memnunum zaman akıp gidio karar verceksen uzatma bıan önce adımını at çünki okul bitti vs derken 40 olmadan mesleğinde ilerlemen tecrube edınmen lazm
14 Yorumla
Soran8 ayHangi bölümü okudunuz bana tavsiyeni zvar mı?
- 8 ay
Ben aslında kimya okudum ve bu alandada yıllarca laboratuvarda çalıstım aslında meslek iş kalitesi ve ortam rahatlıgı anlamında super ama en önemlisi mesleki getirisi inanılmas zayıf ve insan bu kadar çaba harcayıp sonunda sadece hayatta kalmayı basardıgını görünce çok ama çok üzülüyo üstelikte yanlıs secımden dolayı yıllar çöp oluyo
- 8 ay
Bende karar aldım öncelik olarak geliri iyi olan bir meslek olmalıydı ve kesinlikle yurtdısına vs rahatca gidip gelebilmeliydim bende arabalar konusundaki merakım ve bilgimden dolayı makine mühendisliğini sectim ancak normal üni okursam süreç 4-5 yıl gibi uzun vadede olucak ve cok zaman kaybedıcektım bende bir arastırma yaptım ve gemilerin makine mühendisliği mesleğini arastırdım özel kurslardan eğitim ve çalıştıgın hizmet süren ile burdaki düzen askeriye gibi her 3 yılda bi yeni bir eğitim sınavlar vs ile yukseliyosun kısaca Şu an aktif olarak hem makine mühendisi olarak çalışıyorum hemde her 3 yıllık hızmetimle yukselmeye devam ediyorum ve hem dunyayı gezıyorum hemde geleceği olan iyi bi getirisi olan işteyim üstelik hiçbir işyerinde ben 6 ay tatıl yapcam diyemezken burada bunları söyleyebiliosun kısaca sana abi tavsiyesi bı kadın olarak yapabilceğin en iyi mesleklerden biri kaptanlık olur 3000 grs ehliyeti alsan o dahi hayatında çok ama çok seyi değiştirir üstelikte bu ehliyetı 2 yıllık mezunlar alabilio hem zamandan kurtarmıs olursun 30 yasında olup 4-5 yıl harcama sansın ne derece bilmiyorum ben kendi adıma bu süreyi harcama imkanım olmadıgından hızlanmıs sekilde ilerledim 4 yıllık mezunların oldugu sevıyeye yıne çıkabiliosun tabıkı hızmet ile hem getirisi iyi hem meslek gereği ingilizcen vs olmak zorunda hemde dünya gidip görmek istediğin ve hiç merak etmediğin ülkeler dahil bırçok yeni kültürü insanları tanıyosun arastır derim sağdan soldan aldıgın duyumla hareket etme hangi mesleği istiyosan o mesleğin içindeki insanlarla konus en doğru bilgiyi öyle alırsın
8 ayokumayla para yapılmıyor. 30 yaşından sonra üni dersleri iş stresi mecbursun diye seni 3 kuruşa çalıştırcak patronlar işsizlik çekilmez. kendi işini kurabileceğin her hangi bir vasıfsız iş, döner dükkanı açmak vs bundan daha iyi tercih olur
114 Yorumla
Soran8 ayKırtasiye ürünleri satmak istiyorum tutar mı sizce ama evden göndericem
- 8 ay
denemeden bilemezsin. online satış işlerinde ilk olarak kendinde çok olan ürünleri ya elinden çıkaracaksın ya da çok satılan % olarak karı fazla ürünlere yönelicen. artık çoğu şey ateş pahası. eskisi kadar satış olduğunu sanmıyorum ama bazı dönemlerde yıl sonu/başı iyi para kazanabilirsin. kırtasiye ürünleri de okul zamanları ve sınav zamanı iyi satar
Soran8 ayBunları eğlenceli hale getirip insan çekebilirim
- 8 ay
yapabilirim den çok yaptım, denedim, olmadı, canımız sağolsun u duymayı tercih ederim. herkesin iyi olduğu şeyler vardır denemek gerekiyor. Her zaman başarı gelmiyor tabi
Soran8 aySürekli negatif bu ksdekiler çok üzücü özellikle erkekler
- 8 ay
bende negatifim de üniversite mezunu birisi olarak basit herkesin yapabileceği bir işle " temizlik işi" ile güzel para kazanınca denemeden başarısız olucan demek saçma geliyor. çoğu kendi işini yapan ustasından tut herhangi bir esnaf ortalam memurdan çok iyi kazanıyorlar
- 8 ay
sadece üniversite okuyup iyi para kazanacağını düşünmeyi yanlış buluyorum. 30 dan sonra hayat enerjisi baya azalıyor. rekabetçi ortamda 0 dan başarılı olmak çok zor. kendi işini yapınca o kadar zor olmuyor
Soran8 ayHayır üniversiteyi para kazanma amacı olarak görmüyorum bilgi için ayrıca zsten kodlama öğreniyorum şu an planlarım var
- 8 ay
redditte yazılımcılar biraz isyandaydı. sektöre yönelim çok diye eskisi gibi iş bulunmuyor diye bir kısmı meslek, alan değiştiriyordu. kg
Soran8 ayHangi alana yöneliyorlar
- 8 ay
yazılım vs dışı. yapay zeka ve fazla kişinin oraya yönelmesi işsiz yapmış. herkes yazılımcı olun diye diye böyle bir sonla karşılaşmışlar. ama sen yine de yeni mezun birisiyle detaylıca bunları konuş derim
Soran8 ayİyi de herkes yazılımcı olamıyor ki adamlar işten attıklarını kovduklarını geri alıyor yapay zeka da şu an gelişme vs yok sadece birilerinin yüzünü taklit ediyor güncelleme olursa aktif beyinler ileri görüşlü beyinler sayesinde olur. O yüzden işi bilen aç kalmaz
- 8 ay
önceden yerini hazırlamış veteranların durumu iyiymiş kazançları da musluğun bol aktığı yerdenmiş ama yeniler için sektör çok kötüymüş. birçok posta iç dökmeye denk geldim
- 8 ay
redditteki asosyallerin başarısızlıkları diyelim umarım öyledir
Bir yazılımcı olarak kodlama öğreniyor isen web tasarım ve kodlama 2 yıllık oku derim. O esnada kendini ne kadar geliştirirsen her şey isteğin gibi yürür
12 Yorumla
Soran8 ayEveet eveet öğreniyorum kurslardan ve çok eğlenceli geliyor oyun gibi python derslerine başladım öneriniz var mı başka bir de kendimi geliştiriyorum iş sıkıntısı gibi bir sorun var mı?
8 ayGeç olur mu hiç okumanın yaşı yoktur. Mesela bende şuanda okuyorum ve yaşım 51
Okumak ve kampüs ortamı çok güzel. Tavsiye ederim.12 Yorumla
Soran8 ayAyy çok heyecanlı hangi bölüm ben bir yandan kodlama öğreniyorum
- 8 ay
Arkeoloji 🙂
Okumanın yaşı yok. Bazısı 70 de üniversiteye gidiyor. Üniversiteler de 18 yaşından sonrasını almıyoruz. Bizim amacımız genç nesilleri bilgilendirmek demiyor. Okumaya hevesin var mı oku. Yaş engel değil.
20 YorumlaHayır neden geç olsun öğrenmenin yaşı yoktur ki sanki 60/70 yaşında gibi konuşuyorsun
13 Yorumla
Soran8 ayTeşekkür ederim
8 ayNeden geç olsun okusanda okumasanda bu yaş geciyor içinde neden kalsın ki
11 Yorumla
Soran8 ayAynen bende. Öyle düşündüm teşekkürler
8 ayYoo geç değil ben de 30 yaşından sonra kodlama öğrenmeye başladım şimdi yazılımcıyım.
11 Yorumla
Soran8 ayKaç sene sürdü öğrenmeniz bende yeni başladım ve şu an kodlama sektöründe kendini geliştiren kanıtlayan insanları mı işe alıyorlar?
Geç değil sınıfımda evli ve çocuklu iki anne var biri 42 biri 39 yaşında 😂
12 Yorumla
Soran8 ayHangi bölüm?
Neden geç olsun ki 30 yaş yaşlı bir yaş mı
Ay nasıl bir cümle oldu bu 😂22 Yorumla
Soran8 ay🤣🥳
Hayir geç değil. 4 sene okusan da okumasan da geçecek. Ama is bulabiliyorsan çalışman daha mantıklı malum 4 sene sonra neden calismiyordun diye soracak isverenler
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayMühim olan diploma değil ne iş yaptığın...
Eğer 35 yaşına kadar iş tecrüben olmazsa bu saate kadar neredeydin diye sorarlar adama...
14 Yorumla
Soran8 ay18 yaşında başlamıştım ilk çalışmaya ama çoğu yer torpille baktığı için bunu demeye de hakları yok bence hadlerini değil gitsinler kardeşim akrabalarını alsınlar
Cevap sahibi8 ayBen 15 yıldır çalışıyorum. Torpilli de değilim
Soran8 ayEtrafında olanlar da mı torpil değil?
Cevap sahibi8 ayHayır değiller
8 ayKesinlikle değil. Üniversite insanın belirli konuda uzmanlaşmasına ve kendini geliştirmesine olanak sağlayan bir kurum sadece
20 Yorumla
8 ayHayır yaaa hiç bir şey için geç değil. Benim eski erkek arkadaşım da üniversite okuyor o da 30 yaşında He ama şöyle bir detay var o 2. Yi okuyor
20 YorumlaGeç diye bir şey yoktur. Hayat devam ediyorsa eğer hiçbir an bir şeyler yapmak için geç degildir
10 YorumlaBildiğim tek bir şey var Allah emekleri karşılıksız bırakmıyor
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayHiçbir şey icin gec degil. Sen istedikten sonra. Ben okurken sinifimda 60 yasinda kisiler de vardi. 30 ne ki daha gencsin
30 Yorumla
8 ayben 2012 de gittiğimde sınıfta 45 yaşında bi abimiz vardı
10 Yorumla
8 ayKodlama öğreniyorsan bilgisayarla alakalı bir şey oku bence
10 Yorumla
8 ayHayır canım niye geç olsun.. Zamana ihtiyacım varsadece.
10 Yorumla
8 ayNiye geç olsun ki okumanın yaşı yoktur hayatına yeni şeyler katmış olursun ve bu senin için katkılı ve faydalı olur
11 Yorumla
Soran8 ayTeşekkürler
8 ayGöz önünde bulundurman gereken pekçok faktör var. Evli olup olmama, ekonomik durum, bölümden beklentilerin... 70'inde bile okula gidebilmeli insan.
00 YorumlaHayır tatlım ben de 29'undan gün aldım okumanın yaşı yok
13 Yorumla
Soran8 ayİnşallah hedefime gideceğim hangi bölüm okuyorsun
Üniversite her yaşta okunur, sakın kendini geç kalmış hissetme.
20 Yorumla
8 ayMaddi durumun buna elverisli ise neden olmasin.
13 Yorumla
Soran8 ayElbette
- 8 ay
O halde kesinlikle mutlulugun pesinden git. 30 cok güzel bir yas.
Soran8 ayÇok teşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)8 ayBen 32 yaşında mezun oldum. Şimdi de kendi kliniğimi açmak için ikinci üniversiteye devam edeceğim. Neden olmasın?
10 Yorumla
8 ayNeler olacağını bilemezsin, belki mesun olursun, belki de yeni insanlar tanıyıp hayatın değişir olaya sadece diploma gözüyle bakma
00 Yorumla
8 ayOkumanın yaşı yoktur ama sorumlulukların fazladır diye düşünüyorum.
00 Yorumla
8 ayOkul için yaş hiçbir zaman engel değildir, yeterki o istek ve azim olsun içinde.
00 YorumlaBir yerden para geliyorsa oku. Gelmiyorsa zor bence.
00 YorumlaAsla geç değil hayallerinin peşinden koş benim bir bayan arkadaşım. Geçen sene öğretmen olarak atandı 🙏
11 Yorumla
8 ayHemşirelik okuyorum. Sinifimizda 34 yaş üstü kadınlar var
20 Yorumla39 yaşındayım ve bu sene bitiriyorum
23 Yorumla
Soran8 ayHangi bölüm
- 8 ay
Evet hangi bölüm
Gizli Üye(25-29)15 gügeç değil tabii ki takdir ediyorum kesinlikle ama gerçekten değecek bir meslek seçin zamanımız kıymetli ölümsüz değiliz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayMerhaba. 30 yaşında üni okunur ama kodlama derken hangi alanla ilgileniyorsunuz?
01 Yorumla
Soran8 ayYapay zeka için öğreniyorum şu an. veri bilimi de pythonla alakalı ama acaba diyorum Web geliştirme üzerine de kendimi geliştirsem mi?
8 ay29 yaşındayım 2. Üniversite okuyorum geç değil dedem yaşında insanlar geliyor okula
10 Yorumla
8 ayHayır hiç de geç değil hatta ileride başka bölümlerinde de okursun okumak güzel devam
10 Yorumla
8 ayYok gülüm gec değil ama ben eriniyorum yaa yoksa okurdum da 🤭🤣
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ayGeçmedi ama mezun olduğun alan ile ilgili zor iş bulabilirsin bazılarında yaş sınırı var ama iş olmazsa da olur diyosan oku
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayOkumak mı hele de bu ülkede delirdin mi sen
25 Yorumla
Soran8 ayNe yapmamı önerirsin?
Cevap sahibi8 ayYerinde olsam kuaför olmak için belge alırdım ya da güzellik uzmanı
Soran8 ayHer yer kuaför dolu ben evden kırtasiye ürünleri satmak istiyorum olur mu sence?
Cevap sahibi8 ayE ticaret yap neden olmasın
Soran8 ayEvet Instagram youtube hesabı üzerinden satışta olur site de açarım. Ayrıca bir yandan yapay zeka kodlaması öğreniyorum o yüzden dedim üniversite okusam mı diye yine de iş bulur muyum bunu merak ediyorum
Asla geç değil üniversitede 40 yaş 50 yaş üstü bile bir sürü öğrenci var. Eğitimin hiç bir yaşı yok
00 YorumlaHıçbir sey icin geç değil hayattayız geliyoruz ve gidiyoruz
10 YorumlaNiye geç olsun kendin okumak istedikten sonra kimseyi takma bile
10 Yorumla
8 ayOkumanın öğrenmenin yaşı olmaz
10 YorumlaOkumak için hiç bir zaman geç değildir
10 YorumlaÜniversite okumanın yaşı olmaz her yaşta okunur
10 Yorumla
8 ayHiçbir şey için geç değil
10 YorumlaHiçbir şey için geç değil
10 Yorumla
8 ayHer yaşta okunabilir istenirse ki 30 geç değil
10 Yorumla
8 ayNeden geç olsun bırakın şu algıyı
10 Yorumla
8 ayHayatım 70 yasında hukuk bitiriyolar
10 YorumlaHayır 60 ta prof olursun
10 Yorumla
8 ayÖğrenmenin yaşı yoktur oku
10 Yorumla
8 ayDeğil programcılık oku
10 Yorumla
8 ay55 yaşinda ikinci Mastere başladim. her şey merakla başlar... yolun acik olsun.
00 Yorumla
8 ayBiraz geç ama insan istediği seyi yapmali
00 Yorumla
8 ayGeç mi olur ya yaşın önemi yok içinden geldiyse her şey olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)8 ay2 yıllık sağlık bitir uğraşma
10 Yorumla- Devamını Gör (40)
Devamını Gör(85)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi